IT&C, NEW MEDIA

Lansarea primei platforme de tip MVNE duce la aparitia operatorilor mobili virtuali locali

14 mai 2013, ora 18:07, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
MVNO.jpg
Veridian Systems a finalizat platforma pe baza careia va oferi serviciile necesare pentru functionarea operatorilor mobili virtuali (MVNO - Mobile Virtual Network Operator). Aceasta platforma integreaza si solutiile software utilizate pentru gazduirea acesteia de catre un operator mobil traditional.

Platforma oferita de Veridian Systems asigura operatorilor mobili virtuali toate functionalitatile necesare pentru ca acestia sa isi creeze propriile produse si servicii de comunicatii mobile, sub brand propriu, precum si planurile tarifare pentru utilizatorii de tip prepaid.

Pe baza acestor functionalitati, operatorii mobili virtuali isi vor putea defini strategia de vanzare si de distributie, vor avea informatii complete despre publicul tinta si segmentele de piata vizate, pe baza carora vor dezvolta campanii eficiente de marketing, de achizitie si de loializare. in plus, toate procesele ce tin de facturare, plati, management al clientilor si al partenerilor vor fi gestionate cu usurinta si urmarite in timp real.

„Veridian Systems isi propune sa devina principalul furnizor de servicii complete pentru toate companiile care doresc sa aiba propriul operator virtual mobil (prin intermediul unui MVNE). Solutia tehnica este intregita de servicii complementare, precum consultanta pre si post lansare si servicii de suport permanent. Este prima solutie MVNE din Romania si credem ca vom contribui in mod semnificativ la dezvoltarea pietei locale a operatorilor mobili virtuali”, a declarat Marian Velicu, director general al Veridian Systems.Prin alianta cu un MVNE experimentat, un operator mobil virtual isi reduce riscurile legate de intrarea pe piata, precum si resursele financiare, de timp si umane investite in dobandirea know-how-ului specific. De asemenea, prin gazduirea unei platforme de tip MVNE, operatorii mobili traditionali isi optimizeaza costurile de integrare cu fiecare MVNO in parte.

In Europa, Australia si America de Nord au fost inregistrate cresteri uriase ale segmentului MVNO, cu peste 750 de MVNO-uri active in intreaga lume.

Conform GSM Association, in 2011 in Europa de Vest erau active 446 de MVNO-uri, 96 in Regiunea Asia Pacific, 76 in Statele Unite si 50 in Europa de Est.

In ceea ce priveste numarul abonatilor la diferite tipuri de MVNO-uri, Informa Telecoms and Media estimeaza cresteri anuale semnificative. Daca in prezent exista aproximativ 140 milioane de utilizatori, numarul acestora ar putea depasi 311 milioane pana la sfarsitul anului 2017.

Veridian Systems este un operator mobil virtual de tip MVNE (Mobile Virtual Network Enabler).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Martie 2019, 22:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter