- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom si Cosmote lanseaza apelurile fix-mobil gratuite, pentru 4 numere favorite de mobil

22 Oct, 14:34 • emanuel.ceciu
Companiile Romtelecom si Cosmote, membre ale grupului OTE, au lansat un pachet de servicii fix-mobil nelimitat, gratuit, o oferta integrata destinata abonatilor rezidentiali.
Romtelecom si Cosmote lanseaza apelurile fix-mobil gratuite, pentru 4 numere favorite de mobil

Pachetul comun ofera comunicare nelimitata si netaxabila intre o linie fixa Romtelecom si pana la patru abonamente de telefonie mobila Cosmote, full option sau Cosmote 10 – 480. Pachetul poate fi activat gratuit atat de clientii existenti ai celor doi operatori, cat si de catre cei noi.

„Noul pachet, primul cu adevarat convergent dintre cele doua companii va creste fara indoiala numarul de clienti ai Romtelecom si Cosmote. Ambele companii vor avea de castigat, dar mai ales clientii. Rezultate notabile vom vedea mai ales in momentul in care unii dintre clientii nostri vor testa noul pachet, si, prin ‘word of mouth’, vor auzi si altii”, a declarat Yorgos Ioannidis, director executiv al Romtelecom.

„Ne asteptam ca odata cu introducerea acestui pachet convergent clientii nostri sa isi schimbe obisnuintele. Se vor inteti convorbirile fix-mobil si mobil-fix”, a declarat la randul sau Stefanos Teocharopoulos, director executiv al Cosmote Romania.

Oficialii celor doua companii au subliniat ca ofertele de convergenta vor continua, pe masura ce cei doi operatori telecom vor lansa noi oferte de servicii pe piata.

„Vom vedea la momentul oportun cum vom combina ofertele Cosmote Romania cu cele ale Romtelecom. Nu vrem sa speriem concurenta anuntand de acum ce pregatim”, a mai spus, zambind, Ioannidis de la Romtelecom.

In luna septembrie, 2008, Romtelecom si Cosmote au mai lansat Convergent 1000 si Convergent Nelimitat, pachete integrate destinate companiilor. Convergent 1000 a fost proiectat pentru companiile mici si mijlocii, pe cand Convergent Nelimitat a fost proiectat pentru clientii corporatii, cu un volum mare de trafic de voce.

Circa 30-35% din totalul veniturilor Romtelecom provine de la clientii de business, iar cele doua noi oferte, cumulate cu alte 18 lansate in ultimul an de compania telecom, determina cresterea acestei ponderi de la luna la luna, conform oficialilor companiei.

Oficialii Cosmote si Romtelecom considera ca operatorii telecom din Romania vor respecta regulile impuse de ANC odata cu introducerea portabilitatii numerelor

„Sunt sigur ca toti operatorii telecom din Romania vor ‘juca cinstit’ si nu vor amana sau inventa motive pentru ca unii clienti sa nu paraseasca compania pentru a migra la alta. Romtelecom este pregatita sa faca fata oricaror solicitari si nu vom pune bete in roate nimanui”, a subliniat Ioannidis.

Seful Romtelecom a mai spus ca, din experienta altor state, numarul celor ce migreaza de la un operator fix la altul este destul de mic comparat cu cei care migreaza de la o companie de telefonie mobila la alta.

Seful Cosmote are o viziune asemanatoare cu a omologului sau grec de la Romtelecom.

„Toti operatorii vor respecta regulile, iar in caz contrar, am incredere ca ANC-ul va lua masuri si sanctiuni. In Grecia, dupa introducerea portabilitatii, cei mai multi clienti au migrat catre Cosmote. Acelasi lucru ni-l dorim si in Romania”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Stefanos Teocharopoulos.

Cosmote Romania a depasit 4,6 milioane de utilizatori in Romania la sfarsitul lunii iunie anul curent, inregistrand o crestere de 109,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut.