- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Un nou jucator pe piata autohtona triple-play, lansat cu investitii de 25 mil. euro

30 Jun, 15:13 • Redactia DailyBusiness
Integratorul de solutii de retele locale NewCom Telecomunicatii a anuntat luni lansarea brand-ului de servicii integrate de comunicatii Injoy, pas prin care compania intra pe piata triple-play. Investitia realizata deja de NewCom in Injoy se ridica la peste 25 mil. euro.
Un nou jucator pe piata autohtona triple-play, lansat cu investitii de 25 mil. euro

NewCom furnizeaza prin Injoy servicii TV, Internet si telefonie. NewCom activeaza pe piata din 2007.

In decurs de un an NewCom a achizitionat si retehnologizat peste 50 de retele de cartier si operatori de cablu ce au fuzionat sub acelasi nume in iunie 2008. Printre companiile din Bucuresti se numara Best Net, Genesys Telecom, Hertza Telecom, Netmaster Communications, New Media, Omninet, Tu Net.

Reteaua Injoy este prezenta in peste 35 de orase mari si 100 de localitati din tara avand peste 135.000 de abonati, ponderea cea mai mare avand-o serviciile de Internet. Pana la sfarsitul anului 2008 se preconizeaza ca numarul abonatilor Injoy va ajunge la 200.000.

Conform estimarilor companiei, cota de piata detinuta de Injoy in acest moment este de 10% pentru serviciile de internet in pietele in care activeaza. Pentru 2008 reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri va atinge 15 milioane de euro.

„Sunt increzator ca pana la sfarsitul anului vom reusi o majorare semnificativa a cotei de piata”, a declarat Mircea Lucacel-Ciceo, director general NewCom.

NewCom opereaza o retea de tip FTTB (fiber to the building), reteaua metropolitana Injoy fiind pregatita deja pentru transmiterea de date, voce si televiziune prin cablu. Pana in prezent retelele metropolitane Injoy totalizeaza 5.000 km de fibra optica iar pentru 2008 se va dezvolta infrastructura cu inca 3.000 km.

In fata unei potentiale oferte de preluare din partea unui operator telecom de talia Orange Romania, companie despre care s-a zvonit atat in presa cat si pe blog-uri ca ar viza achizitia unui operator triple play precum UPC, oficialii injoy au declarat ca ar lua in calcul acea oferta, desi ar fi inca prea devreme a se discuta la modul concret despre vanzarea business-ului.

„Strategia noastra este de a ne consolida pozita in pietele in care activam. O astfel de propunere ar veni pentru noi cam devreme, deoarece strategia noastra pentru urmatorii ani este de crestere, nu de exit. Bineinteles ca o propunere din partea unui operator de talia Orange Romania nu poate fi trecuta cu vederea dar nu consideram ca pentru noi a venit momentul sa intram discutii de vanzare”, a declarat pentru DailyBusiness Mircea Lucacel-Ciceo, director general NewCom.

Richard Moat, director executiv al Orange Romania a anuntat ca in urmatorii doi ai ai mandatului sau are in plan sa introduca atat servicii de televiziune cat si de Internet broadband. Acest lucru ar putea sa se realizeze prin preluarea unei companii care deja ofera aceste servicii.

NewCom Telecomunicatii este o companie care are ca actionari doua persoane juridice inregistrate in Cipru, avand ca principal obiect de activitate oferirea de servicii de date, video si voce, atat pentru clientii rezidentiali cat si pentru clientii business.

Conform oficialilor companiei, unul dintre partenerii strategici in acest business este casa de investitii si M&A (fuziuni si achizitii) Advisory Capital Partners.