- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Business Standard si Money Express: la fiecare exemplar vandut, unul gratuit

17 Dec, 18:10 • Redactia DailyBusiness
Publicatiile de business editate de Realitatea-Catavencu au raportat in premiera cifrele de audienta auditate, pe aprilie-iunie 2008, din care reiese ca numarul exemplarelor vandute este aproximativ egal cu cel al exemplarelor distribuite gratuit.
Business Standard si Money Express: la fiecare exemplar vandut, unul gratuit

Ambele publicatii s-au lansat in primavara anului trecut.

Astfel, conform datelor BRAT, cotidianul Business Standard a raportat in perioada aprilie-iunie un tiraj mediu zilnic de 16.612 exemplare, din care a vandut 6.645 copii, iar alte 7.136 au fost distribuite gratuit. Astfel, mai mult de jumatate din tiraj este reprezentat de exemplarele distribuite gratuit. 2.830 de exemplare au fost retururi. Din totalul vanzarilor inregistrate de cotidian, 317 s-au vandut cu bucata, iar 6.329 la abonament.

Saptamanalul Money Express a inregistrat, in aceeasi perioada, un tiraj mediu pe aparitie de 14.281, din care a vandut 5.109 de copii, 4.825 de exemplare au fost distribuite gratuit, si 4.346 de copii au fost retururi.

Cotidianul Business Standard si revista saptamanala Money Express fac parte, alaturi de televiziunea The Money Channel, din divizia Business Media a Realitatea-Catavencu.

Principalii concurenti auditati de BRAT ale publicatiilor Realitatea-Catavencu sunt cotidianul Ziarul Financiar si saptamanalele Business Magazin, Capital si Saptamana Financiara.

Ziarul Financiar, cel mai citit cotidian de business din Romania, detinut de Publimedia, a inregistrat in aprilie-iunie 16.737 de exemplare vandute in medie pe zi.

Saptamana Financiara, saptamanal de business cel mai citit in Romania, editat de Intact, a vandut in aprilie-iunie 32.549 exemplare.

Resurse suplimentare

Iulian Comanescu a scris pe aceeasi tema