MEDIA & MARKETING

Prajisteanu, MEC: Problemele bugetarilor vor trage in jos publicitatea cu cel putin 10%

18 mai 2010, ora 00:01, autor(i): Andra Gheorghe   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bogdan-mediu.jpg
Scaderile salariale si concedierile din sistemul bugetar vor conduce la o noua scadere a consumului, efect care se va reflecta si in piata de media. Investitiile in publicitate vor scadea cu cel putin 10% in 2010, a declarat pentru DailyBusiness.ro Bogdan Prajisteanu, directorul general al agentiei de media Mediaedge:cia (MEC) Romania.
Cererea clientilor pentru publicitate va scadea in curand, avertizeaza Prajisteanu.

"Este un efect inevitabil la ceea ce se intampla cu veniturile consumatorilor. Valul de disponibilizari si reducerile salariale anuntate in sistemul bugetar inseamna mai putini bani pentru consum. Investitiile in publicitate vor scadea cu cel putin 10% anul acesta, fata de 2009", a precizat seful MEC Romania.

Bogdan Prajisteanu este membru Key People.Piata locala de media a scazut in 2009 cu circa 38%, fata de 2008, potrivit raportului Media Fact Book. Publicitatea pe TV a raportat un declin de 33% anul trecut, totalizand 225 milioane euro.

In ianuarie 2010, investitiile pe TV intrau cu un minus de 20% fata de ianuarie 2009, nota Catalin Tolontan pe blogul personal, scaderea fiind "mai abrupta decat estimasera atat statiile, cat si agentiile si clientii".

Adrian Sarbu, CEO-ul CME (Central European Media Enterprises), compania care detinde Pro TV, a venit cu un mesaj pozitiv in aprilie 2010, cand afirma ca preturile pe piata publicitatii TV din Europa Centrala si de Est vor incepe sa creasca incepand din a doua jumatate a anului, dupa ce au atins nivelul minim in primele 3 luni ale lui 2010.

In schimb, seful MEC Romania nu crede intr-o redresare a investitiilor pe TV in 2010, ci se asteapta la un nou declin al preturilor practicate de statiile de televiziune.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Cristian a spus:
25/07/2010 21:13
Am gasit solutia iesirii din criza ! Este foarte simplu acum !
Bugetarii disponibilizati vor scoate tara din criza, acum sa vezi adevarata privatizare, cadre pregatite, experienta, respectul fata de bugetari……da cum este momentul ca bugetarii disponibilizati sa dea o lectie privatilor, sa arate ei cum se face privatizare, cum se varsa la buget taxe si impozite, cum se respecta legislatia si toate normele in domeniu.
Acum va inflorii tara cu acesti fosti bugetari care se vor privatiza si care vor demonstra ca sunt foarte capabili in conducerea afacerii si respectarea legii , vor fi constiinciosi in plata la timp a impozitului forfetar, taxe si impozite. In sfarsit vom iesii urgent din criza si ne vom uita noi cu invidie la fostii bugetari ,.... in curand adevarati patroni. Asta da exemplu. Bravo bugetarilor. Va multumim bugetarilor ca ne aratati adevarata privatizare…..
ps. Aceasta este singura sansa sa fie pusa in practica privatizarea, cu cei care au gandit aceste legi, da ei sunt cei mai indicati sa ne dea o lectie de competenta si cunoastere , o lectie noua privatilor, unii fara studii, unii doar cu meseria. In curand vom lua exemplu de la fostii bugetari care se vor privatiza in masa deoarece exista toate conditiile de a prospera si a scoate tara din criza prin plata la timp a impozitelor. Bravo bugetari disponibilizati....viitori privati, dati un exemplu de cum se face treaba in tara avand toate cunostiintele in domeniu si legislatie pe masura in favoarea privatului. Ce simplu este…..am gasit solutia ! Succes !
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 20:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter