- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cresteri spectaculoase pe Facebook: Romania are cu 30% mai multi utilizatori fata de acum 3 luni

11 Jan, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Numarul de utilizatori ai Facebook a crescut in Romania cu 30% in ultimele trei luni, pana la 522.000 in prezent, numarul utilizatori autohtoni depasindu-l pentru prima oara pe cel din Macedonia si Slovenia, conform datelor retelei sociale. In continuare, insa, Romania se afla departe in spatele unor tari precum Turcia, Grecia sau Serbia.
Cresteri spectaculoase pe Facebook: Romania are cu 30% mai multi utilizatori fata de acum 3 luni

In Turcia, numarul de utilizatori ai retelei sociale americane a crescut in perioada mentionata cu peste 2 milioane, atingand 17,3 milioane. De asemenea, Facebook a atras 200.000 de noi conturi, atingand 2,2 milioane utilizatori.

Romania se afla aproape de Ungaria, care avea la 10 ianuarie 627.000 de utilizatori de Facebook. Pentru prima oara numarul de utilizatori din Romania l-a depasit pe cel din Macedonia (509.000) si pe cel din Slovenia (474.000). Datele sunt citate de Alexandru-Bradut Ulmanu, autor al blog-ului media Jurnalismonline.ro.

Printre concurentii retelei sociale Facebook in Romania se numara Hi5.com (cea mai mare retea sociala prezenta in tara, cu peste 2,5 milioane utilizatori), Neogen sau MySpace.

Pe domeniul business, utilizatorii romani folosesc retele sociale precum Linked-in, brand international, si Key People, comunitate romaneasca premium, gazduita de site-ul DailyBusiness.ro.