- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bilant de final de constructie la Asmita Gardens: Intarziere de un an si locuinte nevandute cat sa compuna 3 blocuri

26 Mar, 12:06 • cristina.mihai
Constructia proiectului rezidential Asmita Gardens a fost finalizata integral, cu un an intarziere fata de termenul initial. Compania a vandut pana in prezent circa 420 de unitati locative din proiect, insa numarul locuintelor inca netranzactionate este aproape la fel de mare, peste 300, un numar care poate compune aproape 3 blocuri din cele 6 ale proiectului.
Bilant de final de constructie la Asmita Gardens: Intarziere de un an si locuinte nevandute cat sa compuna 3 blocuri

Asmita Gardens cuprinde in total 765 unitati locative (inclusiv penthouse-urile care inca nu au fost scoase la vanzare-n.r.), astfel ca in medie fiecare bloc are aproximativ 130 de locuinte.

Reprezentantii dezvoltatorului au estimat, la finalul lui 2009, ca vor vinde integral proiectul abia in 3-4 ani, dinamica vanzarilor fiind mult redusa fata de cea anterioara crizei. Intre 2006 si 2008, firma a vandut peste 420 de apartamente, insa odata cu inceputul crizei, vanzarile s-au prabusit. In 2009, dezvoltatorul a mai vandut cateva apartamente, insa combinat cu unele renuntari la antecontracte, numarul total al locuintelor vandute a stagnat la circa 420.

„Nu au fost foarte multe renuntari, pentru ca numarul investitorilor care au cumparat in Asmita a fost extrem de mic. Au fost unele persoane care facusera antecontracte pentru 2-3 apartamente, dar pe parcurs s-au hotarat sa pastreze numai unul”, a explicat Atena Tiplic, directorul de vanzari al proiectului.

Desi numarul de unitati nevandute este destul de mare, inceputul de an a fost unui dinamic pentru echipa de vanzari a proiectului, care negociaza cu circa 30 de potentiali clienti in prezent, a mai spus Tiplic.

De altfel, inceputul de an a marcat si o mai mare flexibilitate din partea dezvoltatorilor proiectului, care pana acum au fost destul de rigizi, fiind unii dintre putini dezvoltatori care nu au redus deloc preturile.

Nici anul acesta preturile nu au fost scazute, potrivit reprezentantilor companiei, insa au inceput sa fie anuntate oferte promotionale si solutii de finantare. „Am avut o oferta cu 10 apartamente scoase la vanzare complet mobiliate, din care s-au vandut deja 5”, spune Atena Tiplic, directorul de vanzari al proiectului.

De asemenea, Asmita Gardens ofera cumparatorilor sai noi metode de plata, printre care un credit in parteneriat cu Alpha Bank. Aceasta metoda de plata presupune un avans de 15% din plata locuintei. Creditul are o dobanda de Euribor 6 luni + 4,5% si se acorda pe o perioada de maxim 35 de ani.

O alta metoda de plata este „rent to buy”. Prin aceasta se ofera posibilitatea inchirierii apartamentului pe o perioada de 2 ani cu plata unui avans minim, rate lunare si plata integral la finalul celor 2 ani.

Ofertele mentionate sunt valabile pana la sfarsitul lunii aprilie.

„Probabil interesul puternic din partea clientilor a fost determinat si de aceste oferte”, crede Atena Tiplic.

Asmita Gardens a semnat recent procesul verbal de receptie a lucrarilor proiectului cu Primaria si constructorul proiectului, grupul Strabag.

Unul dintre motivele intarzierii constructiei a fost si faptul ca Strabag a oprit pentru cateva luni in 2009 contructia Asmita Gardens, ca urmare a restantelor de plata ale dezvoltatorului. Ulterior, problemele s-au rezolvat si constructia a reinceput. Totusi, este posibil ca dezvoltatorul sa mai aiba inca datorii catre constructor, Strabag inaintand pe 18 martie o ordonanta de plata impotriva Asmita la Tribunalul Bucuresti.