REAL ESTATE

Capitala europeana unde va fi construit primul zgarie-nori dupa 40 de ani

04 iulie 2015, ora 00:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: facebook.com/Herzog.deMeuron
foto: facebook.com/Herzog.deMeuron
Autoritatile din aceasta Capitala europeana au aprobat construirea primului zgarie-nori din oras din ultimii 40 de ani. Cum au justificat reprezentantii municipalitatii autorizarea acestui proiect ce a generat controverse in randul locuitorilor?

Consiliul Local din Paris a aprobat recent un proiect de 500 milioane de euro, denumit “Tour Triangle”, dupa mai multe luni de deliberari si opozitii. 

Cladirea ce va fi in forma de piramida va avea o inaltime de 200 de metri, cam cat jumatate din Empire State Building din New York sau mai putin de trei sferturi din Turnul Eiffel.

Finantat de Unibail-Rodamco, o companie frantuzeasca de real estate, Tour Triangle va fi primul zgarie-nori construit in Paris de la finalizarea cladirii Montparnasse in 1973.

Parizienii s-au opus in mod repetat construirii de astfel de cladiri inalte in orasul lor, proiectul original al Tour Triangle fiind oprit din cauza contestatiilor in noiembrie anul trecut.

De atunci insa planurile de constructie ale cladirii au fost modificate, le-a spus jurnalistilor de la CNBC Jean-Louis Missika, viceprimar al Parisului responsabil cu planificarea si arhitectura urbana.

Proiectul abia a fost aprobat saptamana aceasta, intrunind 87 de voturi pentru si 74 impotriva.

Lucrarile de constructie ar putea incepe la finele anului viitor si ar putea fi incheiate pana in 2020. Noua cladire va fi ridicata in zona de sud a orasului, in al 17-lea arondisment.

Firma de arhitectura care va realiza designului cladirii este Herzog & de Meuron din Elvetia. Primul zgarie-nori din Paris din ultimii 40 de ani va adaposti o zona culturala, birouri, un sky bar, un centru de conferinte, un restaurant si un hotel cu 120 de camere.

Contestatarii acestui proiect au acuzat sapte consilieri de tradarea intereselor parizienilor. Acestia au argumentat ca infrastructura de energie dar si de transport din zona unde va fi ridicata cladirea este inadecvata si ca vor lupta impotriva proiectului chiar si la Comisia Europeana.

Cu toate acestea, viceprimarul Missika considera ca aprobarea construirii Tour Tirangle reprezinta un punct de cotitura in istoria orasului de pe Sena. "Parizienii au fost traumatizati de cladirile inalte construite in anii '70. De aceea sunt atat de reticenti la alti zgarie-nori", a spus reprezentantul municipalitatii.

Acesta crede ca parizienii isi vor schimba opinia atunci cand vor fi gata Tour Triangle si noul Palat de Justitie.

"Nu vor fi urate precum altele. Aceste cladiri vor deveni simboluri ale orasului", a declarat Anne Hidalgo, unul dintre consilierii care au sustinut proiectul Tour Triangle.

"Intotdeauna am considerat ca Turnul Triangle reprezinta o oportunitate nemaipomenita: sansa unei investitii de 500 de milioane de euro, plus inca 500 de milioane pentru centrul expozitional de la Porte de Versailles si 5.000 de joburi noi".

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 01:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter