- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai mare proiect rezidential demarat in ultimii 3 ani isi solicita intrarea in insolventa

10 Jan, 11:10 • Redactia DailyBusiness
Green City Construct, companie controlata de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, si-a solicitat saptamana trecuta intrarea in insolventa la Tribunalul Bucuresti. Compania dezvolta un cartier de vile in localitatea 1 Decembrie din sudul Capitalei, cea mai mare investitie din domeniul rezidential demarata in ultimii 3 ani.
Cel mai mare proiect rezidential demarat in ultimii 3 ani isi solicita intrarea in insolventa

Potrivit datelor de pe Tribunalul Bucuresti, primul termen al dosarului este 11 ianuarie.

Pana in prezent, in proiect au fost finalizate primele 2 faze de constructie, care cuprind in total 520 de unitati locative. Mai mult de jumatate din locuintele primelor doua faze au fost achizitionate.

Compania mai are inca 150 de unitati in constructie.
In total, pana in prezent, proiectul a atras investitii de zeci de milioane de euro.

Ansamblul rezidential se construieste in cadrul unui fost domeniu regal si se intinde pe o suprafata de 103 de hectare, dintre care suprafata verde si parcurile reprezinta 24 de hectare.

Actionarul majoritar al Green City Construct este firma Valahorum SRL, controlata de Dumitru Bucsaru.

Update:13:30

Reprezentantii companiei au explicat ca pe fondul inaspririi conditiilor de creditare si rambursare a imprumutului contractat pentru primele 356 de case Neva, Green City Construct, dezvoltatorul primei etape a constructiei, a decis sa solicite procedura reorganizarii judiciare pentru a mentine valoarea locuintelor la un nivel ce poate fi accesat printr-un credit bancar, in actualele conditii economico-financiare.

„Ne-am asumat riscul unei decizii mai putin obisnuite pentru piata locala, pentru a ne proteja clientii actuali si viitori. Procedura reorganizarii judiciare ne ajuta sa oferim clientilor case la valori care pot fi accesate printr-un credit bancar, in conditiile actuale de eligibilitate. O buna parte din locuintele contractate in etapa 1 a cartierului Neva au fost achizitionate prin rate direct la dezvoltator, termenul limita pana la care puteau achita integral locuinta printr-un credit bancar fiind 31 decembrie 2012. Reorganizarea judiciara le permite clientilor sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a contracta un credit bancar, necesar achitarii diferentei de pret, in conditiile in care in ultimele luni, puterea de cumparare si, implicit, nivelul de eligibilitate bancar al acestora a scazut drastic”, a declarat Alexandru Petrescu, director de vanzari al Green City.