- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorul mall-ului Tiago din Oradea: Sunt sanse sa deschidem anul acesta

30 Mar, 12:43 • cristina.mihai
Marius Barbu, directorul de dezvoltare al companiei Mivan, spune ca sunt sanse ca mall-ul Tiago Oradea sa fie deschis in acest an, insa pentru asta trebuie sa fie rezolvate mai multe probleme. Constructia mall-ului este blocata, desi lucrarile sunt foarte aproape de finalizare, ca urmare a intrarii in insolventa a constructorului in toamna anului trecut.
Dezvoltatorul mall-ului Tiago din Oradea: Sunt sanse sa deschidem anul acesta

„Mai este ceva de lucru la constructie si cum constructorul este in insolventa (Mivan Kier, constructorul proiectului a intrat in insolventa in septembrie 2009-n.r.) trebuie sa asteptam sa se rezolve cateva probleme legale cu antreprenorul”, spune Barbu, care marturiseste ca, oricum, foarte multi din retailerii care au pre-inchiriat spatii vor avea nevoie de mai mult timp decat estimau initial pentru a gasi fondurile necesare amenajarii.

Rata de pre-inchirere a mall-ului este redusa, de doar 43-44%.

Mall-ul ar fi urmat sa fie deschis in septembrie 2009, cu un an intarziere, fata de data initiala. Prima amanare a proiectului a fost determinata de faptul ca reprezentantii Mivan au regandit conceptul mall-urilor Tiago pe care intentioneaza sa le construiasca in mai multe orase din provincie, prin includerea in aceste proiecte a unui cinema digital si a unui patinoar acoperit.

Mivan a anuntat inainte de criza ca are in plan sa construiasca 10 mall-uri Tiago in orase cu peste 100.000 de locuitori. Fiecare mall urma sa aiba o suprafata inchiriabila cuprinsa intre 25.000 si 30.000 de metri patrati, dispusa pe doua sau trei nivele, cu peste 1.000 de locuri de parcare si circa 150 de magazine.