- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Pachetele turistice cu transport charter, o piata de peste 100 mil. euro in 2008

22 Aug, 00:01 • cristina.mihai
Pachetele turistice cu transport charter atrag in acest sezon estival circa 300.000 de turisti romani, ceea ce reprezinta o piata evaluata de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism la peste 100 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.
Pachetele turistice cu transport charter, o piata de peste 100 mil. euro in 2008

Numarul de turisti romani care aleg transportul tip charter si valoarea pietei de pachete turistice cu transport charter reprezinta o crestere de 35%, fata de sezonul 2007.

Tur-operatorul Best Reisen a inregistrat, pentru charterele operate in acest sezon estival catre Tunisia si Egipt, un grad de ocupare cu 8-12 puncte procentuale mai mare decat sezonul trecut, ca urmare a cresterii cererii romanilor pentru vacante in destinatii cu transport charter, a spus Csaba Garamszegi, managerul Best Reisen Romania.

„Anul trecut am avut un grad de ocupare al aeronavelor de 87%. Anul acesta, gradul de ocupare al aeronavelor charter contractate de compania noastra pana la sfarsitul lunii august a atins 95-100%”, a adaugat managerul Best Reisen.

„Tunisia si Turcia au crescut foarte mult sezonul acesta. Pe charterele catre Tunisia, numarul turistilor a crescut de la 30.000 anul trecut, la 50.000 anul acesta, iar pe Turcia, dupa ce in 2007 s-au inregistrat 80.000 de turisti, anul acesta numarul lor a urcat la 150.000”, a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

„Au fost si unele chartere care nu au mai functionat, pentru ca respectiva destinatie a fost supralicitata, cum ar fi Turcia, unde au fost anuntate 71 de zboruri charter saptamanal si unde evident, unele s-au anulat”, a mai spus Badulescu.

In acest sezon estival, compania Best Reisen a operat 7 zboruri charter, catre destinatiile Tunisia (3 chartere), Egipt (2), Turcia (1) si Grecia (1).

Pe langa Best Reisen, chartere catre Tunisia mai opereaza si Tunisiana si Cartago.

Best Reisen Romania a avut o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro in 2007, si ofera la momentul actual pachete turistice printr-o retea de 1.070 agentii revanzatoare.