TURISM

Piata de turism online a crescut cu peste 30%. Cat a atins valoarea medie a tranzactiei

25 iunie 2012, ora 11:42, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cumparaturionline.jpg
Agentiile de turism si-au majorat vanzarile cu plata online in primele 5 luni ale anului cu peste 30% fata de aceeasi perioada din 2011, conform datelor din sistemul PayU, care analizeaza evolutia a aproape 170 de agentii de turism care isi dezvolta afacerile in mediul online.

äIn contextul in care evolutiile in offline sunt extrem de mici sau chiar negative, mediul online ofera toate ingredientele pentru ca agentiile de turism sa isi creasca vanzarile: solutii integrate cu sistemele lor interne de rezervari, posibilitati multiple de parteneriate si promotii, canale de comunicare mai eficiente si, mai ales, rapiditate in procesul de vanzare si incasare. In consecinta, vedem cresteri constante de la un trimestru la altul, atat in volumul pietei, cat si in numarul jucatorilor care isi dezvolta canalul onlineö, a spus Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.

In ceea ce priveste valoarea medie a tranzactiei in industria turismului, aceasta a crescut cu 18%, de la 155 euro la 182 euro. Situatia se schimba in cazul perioadelor cu promotii, cand valoarea medie a tranzactiei poate sa se dubleze.

Un exemplu in acest sens il reprezinta campania de promovare a turismului online implementata de Visa Europe si Veltravel, prin care clientii agentiei primesc discount-uri de 5%, 7% sau 10% in functie de serviciul achizitionat, campanie in care valoarea medie a tranzactiei a ajuns pana la 430 de euro, in conditiile unui discount mediu per comanda de 40 euro.äPlatile pe Internet au inregistrat un ritm de crestere sustinut in ultimii ani, dar sunt inca la inceput. Dorim sa lucram indeaproape cu comercianti pentru a oferi detinatorilor de carduri Visa preturi mai avantajoase pe Internet comparativ cu cele la plata in numerarö, a declarat Catalin Cretu, general manager Romania, Visa Europe.

Campania a generat, de asemenea si o crestere a vanzarilor pentru serviciile de cazare sau pentru pachete complete de vacanta. Astfel, de la inceputul campaniei, repartitia pe tipuri de produse platite online arata ca 64% dintre tranzactii au fost pentru servicii de cazare, 7% dintre tranzactii au fost efectuate pentru pachete complete de vacanta si 29% pentru servicii de transport.

Cele mai cautate destinatii pe segmentul biletelor de avion au fost orasele Madrid, Barcelona, Roma, Londra si Paris, in timp ce majoritatea pachetelor de cazare au fost achizitionate pentru Sunny Beach, Corfu, Burgas, Paris si Halkidiki, conform agentiei de turism Veltravel.

PayU Romania este furnizor local de solutii eCommerce integrate, parte a PayU Group detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in domeniile media, Internet si eCommerce.

PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru 18.000 de companii in Europa Centrala si de Est, India si Africa de Sud, oferind plati online catre 285 milioane de utilizatori de Internet.

In Romania, PayU a procesat peste 2 milioane de
tranzactii in 2011, in valoare de 138,8 milioane de euro si detine o cota de 88% din volumul total al Romcard.

Agentia Veltravel a fost lansata in decembrie 2007. In martie 2012, aceasta a semnat un parteneriat exclusiv pe piata din Romania cu Visa Europe pentru promovarea serviciilor de plata online cu carduri Visa.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter