- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine este fondatoarea farmaciilor Catena, a doua cea mai bogată femeie din România. Povestea de succes a Ancăi Vlad

20 Apr, 17:18 • Cornel Ghimeșan
Farmaciile Catena se bucură de un succes răsunător și toți românii știu asta. Ceea ce nu știu la fel de mulți este că în spatele lanțului de farmacii se află Anca Vlad, a doua cea mai bogată femeie din România.
Cine este fondatoarea farmaciilor Catena, a doua cea mai bogată femeie din România. Povestea de succes a Ancăi Vlad

Anca Vlad a povestit, în cadrul unui interviu, cum a reușit să creeze Catena, un business de miliarde de lei, cu toate că nu acesta e domeniul pentru care s-a pregătit atâția ani. Afacerista a avut multe obstacole de înfruntat și a muncit enorm, dar toate eforturile ei au meritat.

Încă de când era în școala generală, Anca Vlad a avut rezultate foarte bune la învățătură. A absovit Liceul Teoretic C.A. Rosetti din București, secția de intensiv engleză. Pasiunea ei pentru economie a apărut încă din liceu, când a început să participe la tot felul de olimpiade. A continuat pe acest drum și a absolvit Academia de Studii Economice, secția Relații Economice Internaționale.

Citește și Cerşetorii români au ajuns să câştige zilnic o avere în Belgia. „Ce muncă? Păi, nu vezi?”

Povestea afaceristei Anca Vlad, care a făcut din Catena una dintre cele mai de succes afaceri din domeniul farmaceutic

Încă de când era studentă, stăpânea foarte bine limbile engleză și franceză, ceea ce a ajutat-o să se specializeze ca translator în chimie pentru prospecte medicale. Ani de zile a lucrat la o companie din industria lemnului, iar apoi la Camera de Comerț a României, unde a devenit director de țară pentru compania SmithKline Beecham Pharmaceu­ticals, din Anglia.

Anca Vlad a dat lovitura în 1993, când a pus fondat distribuitorul de medicamente Fildas Trading, care a devenit lider de piață în 2023. În primă fază avea o rețea de 30 de farmacii în județul Argeș, iar încet-încet s-a extins și Catena a devenit lider de piață.

Afacerista a reușit să se extindă în toată țara, ajungând la 909 farmacii sub brandul Catena. Grupul ei a depășit cifra de afaceri de 12 miliarde, iar acum Anca Vlad e printre cele mai de succes femei de afaceri din România.

Citește și Turismul din Grecia asigură o treime din PIB. Bătaie pe locurile de muncă și în 2024

„Faptul că sunt un antreprenor femeie mi-a adus oportunităţi speciale. În succesul unui business de sănătate empatia joacă un rol im­portant, ceea ce în mod natural am putut constata. Suntem multe femei antreprenor în România, dar şi femei manager care îşi exprimă talentul şi creativitatea într-un mediu mult mai deschis ca în alte ţări, cu sprijin reci­proc şi prietenie. La noi concurenţa este mai puţin importantă, iar cele­brarea rezultatelor o mare bucurie comună“, a declarat pentru ZF Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas- Catena.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult