- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

De luni, constatarea amiabilă se va putea realiza direct de pe telefon. Aplicația este conectată la toți asigurătorii RCA

16 Oct, 11:28 • Gabriela Andreescu
Șoferii din România vor putea completa constatarea amiabilă în caz de accident direct de pe telefon, începând de luni, 17 octombrie.
De luni, constatarea amiabilă se va putea realiza direct de pe telefon. Aplicația este conectată la toți asigurătorii RCA

Vești bune pentru șoferii din România. Începând de luni, 17 octombrie, va fi disponibilă o aplicație care le va permite să încheie constatarea amiabilă direct de pe telefon. În acest fel, șoferii vor fi scutiți de caznele birocratice și vor simplifica procesul compensării daunelor în cazul unui accident auto.

Aplicaţia se numeşte „Amiabila”, iar pentru a o instala pe telefon, șoferii trebuie să îşi creeze un cont de utilizator, apoi să urmeze instrucţiunile afișate.

La butonul „Adaugă constatare”, şoferii implicaţi în accidente rutiere în care au fost înregistrate doar pagube materiale pot să-şi completeze documentele personale, precum şi documentele maşinii.

Constatatrea amiabilă în caz de accident va fi mai ușor de completat
Constatatrea amiabilă în caz de accident va fi mai ușor de completat

În aceeaşi aplicaţie, conducătorii auto vor putea face și schiţa accidentului rutier în care au fost implicaţi.La final, șoferii vor putea trimite către firma de asigurări constatarea amiabilă, scrie observatornews.ro.

Aplicația este conectată la toți asiguratorii RCA, permițând șoferilor să ia ușor legătura cu firma care se va ocupa de acordarea despăgubirilor.

Citește și: Toți utilizatorii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină RCA. De când se aplică legea

Constatarea amiabilă este un proces simplificat de constatare a daunelor de catre părțile implicate în accidentul de vehicule fără a mai fi necesară întocmirea documentelor de constatare de către poliția rutieră.

Completarea şi semnarea formularului „Constatare amiabilă de accident” reprezintă descrierea unui cumul de elemente şi fapte care contribuie la soluţionarea dosarelor de daună, nereprezentând o recunoaştere a răspunderii conducătorilor auto.

Asigurătorii RCA stabilesc dreptul la despăgubiri cu respectarea condiţiilor contractuale şi ale dispoziţiilor legale în vigoare.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult