- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Noul model Dacia Spring cu volan pe dreapta! Cât costă mașina electrică

26 Feb, 20:59 • Fundeanu Madalina
Noua mașină Dacia Spring cu volan pe partea dreaptă. Modelul electric va sosi în Marea Britanice în luna octombrie.
Noul model Dacia Spring cu volan pe dreapta! Cât costă mașina electrică

Presa din Marea Britanie a reușit să vadă la Paris noul model Dacia Spring pe care compania l-a prezentat recent și este nerăbdătoare să observe mașina lansată pe piața locală. Până acum, Dacia nu a produs Spring cu volan pe partea dreaptă, conform Profit.ro.

Noua mașină Dacia Spring cu volan pe partea dreaptă

Dacia Spring va avea, începând din acest an, o versiune cu volan pe partea dreaptă, odată cu transformarea estetică și din punct de vedere al tehnologiei oferite pentru asistența șoferului. Presa din Marea Britanie a reușit să obțină informația din partea reprezentanților Dacia, astfel că anunță fără echivoc că modelul electric al Dacia va sosi în Marea Britanice în luna octombrie.

Prețul pe care jurnaliștii au reușit să-l afle de la reprezentanții Dacia, chiar dacă nu este unul oficial, este de aproximativ 15.000 de lire, ceea ce înseamnă aproximativ 17.500 de euro. Este un preț care amintește de nivelul pe care îl avea această mașină la momentul lansării în Europa.

Modelul care va fi vândut în Marea Britanie este un facelift pronunțat, ce are noi blocuri optice față și spate, bare de protecție redesenate, precum și un interior complet nou, cu un bord pe care sunt amplasate două ecrane de 7 și 10 inci. Tehnologia de la bord s-a îmbunătățit simțitor, cu sisteme de asistență pentru schimbarea benzii, pentru recunoașterea semnelor de circulație, dar și pentru monitorizarea șoferului.

Citește și: Premieră pentru Dacia Spring! Prima mașină electrică a companiei a suferit transformări importante de design și tehnologie

Dacia Spring
Dacia Spring

Pe de altă parte, Spring va avea aceeași baterie de 26,8 kWh, care va alimenta cele două versiuni de motoare, de 45 și 65 CP, și va asigura o autonomie de rulare de 220 km, conform WLTP.

Pentru a putea oferi un preț redus, Dacia a decis să ofere pe echiparea cea mai ieftină, Essential, o listă restrânsă de echipamente, ceea ce înseamnă că nu va exista un Media Nav și nici ecranul său central, acesta fiind înlocuit cu Media Control, care permite conectarea telefonului prin bluetooth la sistemele mașinii, prin intermediul aplicației MyDacia.

În plus, versiunea de bază nu va avea aer condiționat și va fi echipată cu roțile de 14 inci. Nici chargerul de încărcare rapidă nu va fi disponibil pentru această echipare. O echipare intermediară, Expression, va fi disponibilă, cu ambele motoare și ambele variante de jante și anvelope.

Jurnaliștii britanici punctează faptul că Dacia Spring va deveni cea mai ieftină mașină electrică de pe piață, așa cum se întâmplă în UE.

„Va costa jumătate din cât cost un Opel Corsa. Dar poate fi, fără discuție, a doua mașină a familiei sau o mașină de navetă”, scriu jurnaliștii britanici, care nu uită să spună că mașina nu va merge o distanță la fel de mare precum Cora.

Noua Dacia Spring va avea premiera oficială la Geneva, în cadrul salonului auto elvețian, unde va fi expusă alături de noul Duster și prototipul Sandrider, cu care Dacia va participa în Raliul Dakar.

Vezi și: Top 10 cele mai vândute mașini electrice în Europa. Pe ce loc se află Dacia Spring