- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

10.000 de tineri sunt asteptati sa aplice pentru 3.000 de joburi in cadrul Jobfest

11 Apr, 14:18 • andra.gheorghe
Circa 10.000 de tineri vor vizita targul de cariere Jobfest, unde oferta este de 3.000 de locuri de munca, oferite de 50 de companii. Tinerii care opteaza pentru un entry level pot obine castiguri de pana la 500 de euro, iar cei cu 2-3 ani de experienta pot ajunge la 1.500 de euro pe luna, conform organizatorilor.
10.000 de tineri sunt asteptati sa aplice pentru 3.000 de joburi in cadrul Jobfest

„Asteptam sa atragem in jur de 10.000 de vizitatori in cadrul targului, insa evenimentul se desfasoara si online, si estimam ca la sfarsitul campaniei Jobfest, sa ajungem la un cumul de 100.000 de vizitatori interesati de ofertele pe care le prezentam”, a declarat pentru DailyBusiness Bogdan Gavrila, managerul de comunicare al organizatorului targului.

Potrivit acestuia, peste 50% din participantii la targ sunt studenti care solicita joburi la nivel de incepatori, iar salariile pe care le pot obtine variaza intre 250 si 500 de euro.

„Tinerii cu 2-3 ani de experienta pot obtine cu lejeritate, in functie de cunostinte si expertiza, pana la 1.500 de euro din partea unui angajator din domeniul IT, de exemplu”, a afirmat Bogdan Gavrila. Profesionistii cu 2-3 ani de experienta vor fi prezenti la targ in proportie de 20%-30%, restul reprezentand candidati care cauta posturi de entry-level.

Jobfest este la a treia editie anul acesta, anii precedenti raportand un numar de participanti cuprins intre 7.000 si 10.000.

Noutatea pe care organizatorii o anunta pentru editia de anul acesta este reprezentata de „calculatorul de salarii”, o aplicatie online in care participantii introduc domeniul de activitate care ii intereseaza, nivelul de experienta, dar si judetul in care vor sa lucreze, obtinand la final o valoare medie a salariului pe care il pot negocia.

Jobfest se desfasoara in perioada 11-12 aprilie, la Cercul Militar din Bucuresti. Companii ca Procter&Gamble, Zapp, Henkel, Allianz Tiriac sau Accenture vor fi prezente la targ.

Targul de cariera Jobfest 2008 se axeaza pe domenii precum IT & telecomunicatii, FMCG, financiar – bancar – asigurari, outsourcing & limbi straine, HR (resurse umane), consultanta, PR, inginerie & industrie si asteapta studenti din toate centrele universitare bucurestene, dar si absolventi si tineri cu experienta de 3-5 ani.