- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

COO-ul Alexandrion Group: Nu-ti forta angajatii sa faca ce vrei tu, motivarea vine intotdeauna din interior

23 Oct, 00:01 • andra.gheorghe
A face business este similar cu a supravietui in jungla, pe un teritoriu vicios, unde primeaza instinctul proprietatii. Diferenta dintre regulile junglei si cele ale economiei este ca business-ul este facut de oameni, care trebuie sa fie motivati pentru a fi eficienti. Atentie insa, avertizeaza Yiannis Lagos, COO-ul producatorului de bauturi alcoolice Alexandrion: motivarea este un factor intern, niciodata extern.
COO-ul Alexandrion Group: Nu-ti forta angajatii sa faca ce vrei tu, motivarea vine intotdeauna din interior

„Nu am vazut oameni lenesi, insa am vazut multi oameni demotivati. Cheia succesului oricarui lider de business este sa descopere factorii care ii motiveaza oamenii. Insa nu faceti greseala de a va modela angajatii in functie de ce vreti voi. Motivarea vine din interior. Oferiti-le angajatilor libertatea si posibilitatea de a comunica, de a interactiona intre ei si cu voi”, a explicat Lagos, in cadrul forumului CSR’09.

„Fiecare dintre noi ne-am format, de mici, o serie de valori de baza, elemente care ne fac sa fim diferiti, sa vedem lumea cu alti ochi. Acestea trebuie respectate. Ceea ce pot face liderii de business este sa respecte aceste valori de baza, si sa tina cont de un lucru. De multe ori intalnesc angajati carora le lipseste vointa. Aici pot interveni, ii pot ajuta sa isi redescopere dorinta de a actiona”, a adaugat COO-ul Alexandrion.

Yiannis Lagos este Chief Operational Officer in cadrul Alexandrion Grup din octombrie 2009. De formatie consultant in resurse umane, Lagos a activat anterior in cadrul Global Eye, companie de investitii unde a fost director executiv si este fondatorul firmei de resurse umane People First. Lagos este responsabil, si in cadrul Alexandrion, de politica de HR a companiei.