- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Costurile provocate de conflictele la munca, estimate la 675 mil. euro anual

27 Oct, 18:19 • andra.gheorghe
Pierderile companiilor romanesti, derivate din conflictele de munca, sunt estimate, in prezent, la 675 milioane euro pe an, potrivit unui studiu intern realizat de Mediators, companie specializata in medierea conflictelor de munca.
Costurile provocate de conflictele la munca, estimate la 675 mil. euro anual

Conform statisticilor citate de Mediators, la 10 manageri sunt necesari alti 2 manageri full time care sa rezolve conflictele, astfel incat ceilalti sa isi indeplineasca eficient atributiile.

De asemenea, 40% din timpul managerilor este folosit pentru rezolvarea tensiunilor dintre angajati, iar 60% din demisii si demiteri sunt cauzate de conflicte. La orice transfer cauzat de conflict, angajatii pot primi alte roluri, insa compania pierde 10% din media veniturilor anuale ale tuturor celor aflati in conflict.

„In Romania exista in jur de 750.000 de companii din care peste 400.000 au sediul in Bucuresti. Dintre toate acestea, considerand primele 15% companii cu peste 20 de angajati (aproximativ 70.000 companii in Bucuresti si 25.000 companii in tara), vom ajunge la un potential cost al conflictelor de munca in Romania de cel putin 675 milioane euro anual”, a declarat Vlad Nedelcu, managing partner-ul Mediators.

Un proces de mediere – a adaugat Nedelcu – poate dura intre 3 zile si o luna si jumatate, in functia de complexitatea conflictului si programul ales de client.

Mediators functioneaza in Romania in baza unui parteneriat exclusiv cu Mediation Training Institute International (MTI).

MTI International promoveaza metoda Dana de mediere a conflictelor la locul de munca, dezvoltata de Daniel Dana, fost consilier al presedintelui american Carter, considerat unul din pionierii conceptului de mediere in organizatii.

Printre clientii actuali ai Mediators se numara Vodanet Media, Ealliance , ING, GE Money, First Advertising Agency International, Vitacare International, Prime Transaction, Konica Minolta, OTP Bank, Johnsons Controls Romania.

Compania isi propune sa atraga in 2009, alte 100 de companii client.