- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Grupul Accor a iesit din actionariatul firmei romanesti de training Accelera

19 Aug, 10:48 • andra.gheorghe
Grupul Accor, unul dintre cei mai importanti jucatori globali din domeniul turismului si furnizor de servicii corporate, cu afaceri de peste 8 mld. euro anual, a iesit din actionariatul firmei de training autohtone Accelera, vanzand pachetul detinut in companie, de 49%, lui Bogdan Comanescu (foto), fondator si director general, a declarat Comanescu pentru DailyBusiness.ro.
Grupul Accor a iesit din actionariatul firmei romanesti de training Accelera

Prin aceasta tranzactie, care s-a finalizat la inceputul anului dar nu a fost facuta publica, Comanescu a cumparat titlurile detinute de Accor la valoarea lor initiala, din momentul lansarii firmei. Suma totala platita de omul de afaceri s-a ridicat astfel la circa 49.000 euro.

„Dupa ce am fondat Accelera, la foarte scurt timp am incheiat parteneriatul cu Accor, acestia preluand 51% din actiuni. Fiind un brand proaspat isi doreau controlul decizional. In 2007 insa, am mai achizitionat 2% din actunile lor si am devenit majoritar. Restul actiunilor le-am cumparat la inceputul acestui an. Chiar daca Accor a iesit din actionariat, Accelera le va utiliza brandul pana la finalul anului. Si prefer aceasta varianta pentru a nu brusca clientii, obisnuiti cu titulatura”, a explicat Comanescu.

Accelera s-a lansat pe piata romaneasca in 2005. Compania de training a terminat 2008 cu o cifra de afaceri de circa 600.000 euro.