- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Head-huntingul la pamant: \”Daca anul trecut s-au facut 5 mil. euro pe toata piata, e bine\”

08 Apr, 00:01 • andra.gheorghe
Piata locala de executive search a fost printre cele mai lovite de criza financiara, ajungand la o valoare de circa 5 milioane euro in 2009, dupa cele aproximativ 20 mil. euro din 2008, spune Andreea Lazarescu, managing partner al firmei de resurse umane Beckett Boyle Hron (BBH). Predictiile pentru 2010 indica, totusi, o crestere: "ar putea ajunge undeva la 8 milioane de euro".
Head-huntingul la pamant: \Daca anul trecut s-au facut 5 mil. euro pe toata piata, e bine\

Criza nu a ocolit nici compania fondata de Lazarescu in urma cu 2 ani. Dupa un 2008 cu venituri de circa 500.000 euro, anul trecut BBH a coborat la afaceri cu 80% mai mici, de circa 100.000-150.000 euro.

„2009 a fost foarte greu. In cazul nostru cel putin, nici nu s-a pus problema de clienti noi. Ba din contra, am fost sunati de fosti clienti care ne intrebau daca nu avem un job pentru ei”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Andreea Lazarescu.

„Noi nu am intreprins niciun proiect de head-hunting anul trecut, am ajutat aceiasi clienti din 2008, in jur de 10 la numar, sa-si restructureze echipele, sau am oferit training angajatilor din departamentele de HR”, a mai spus Lazarescu.

Antreprenorul are planuri ceva mai optimiste pentru anul in curs, insa cu rezerve.

„Sper sa fie ceva mai bine ca anul trecut, dar nu ma astept la o revenire in forta. Ca venituri pentru BBH, sper sa ajungem anul acesta undeva la 200.000-250.000 euro si sa intram pe break-even”, a precizat Andreea Lazarescu.

„Acum suntem pe pierdere. Piata a cazut dramatic in 2009. Nu cred ca a ajuns la mai mult de 5 milioane euro, de la nivelul de aproximativ 20 milioane euro in 2008. Acum, vad ca au inceput sa ma sune, timid, clientii si pentru head-hunting, pentru cateva pozitii cheie”, a adaugat reprezentanta BBH.

Beckett Boyle Hron, furnizor de servicii executive search in domeniile constructii, IT&C, energie si mediu, utilitati si auto, s-a lansat oficial pe piata locala in septembrie 2008, dupa o investitie initiala de 300.000 de euro.

Alti jucatori importanti de pe piata locala de executive search sunt Stanton Chase, KM Trust & Partners, precum si compania lui George Butunoiu.