- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Indianul CK Prahalad si canadianul Malcom Gladwell, cei mai influenti ganditori de business ai lumii

14 Oct, 14:55 • andra.gheorghe
CK Prahalad, antreprenor, profesor la Michigan Business School si "guru" al strategiilor de business, ocupa, si anul acesta, prima pozitie a topului Thinkers 50, unul dintre cele mai influente clasamente globale ale ganditorilor de business, facut public miercuri, in premiera, la Bucuresti. A doua pozitie a topului a fost ocupata de autorul si jurnalistul canadian Malcom Gladwell.
Indianul CK Prahalad si canadianul Malcom Gladwell, cei mai influenti ganditori de business ai lumii

Topul Thinkers 50, publicat o data la doi ani si lansat prima data in 2001, este realizat de Des Dearlove si Stuart Crainer, consultanti si jurnalisti cu o experienta de peste 30 de ani in industria comunicarii.

Ganditorul de origine inidiana CK Prahalad, ocupantul primei pozitii a ultimelor doua editii a topului, cunoscut in lumea corporatista si ca „Profetul”, a consiliat de-a lungul timpului companii ca Unilever, Oracle, AT&T sau Philips. Profesor de management si autor prolific de business, lucrarea „The Fortune at the Bottom of the Pyramid”, lansata in 2004, i-a adus statutul de „guru” al business-ului mondial.

Malcom Gladwell a urcat anul acesta de pe pozitia a 18-a a topului, ocupata in 2007, pana pe a doua. Printre titlurile cu care s-a impus pe scena ganditorilor de business se numara „The Tipping Point”, „Blink” sau „Outliers”.

Pozitia a treia a clasamentului este ocupata de laureatul premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, urmat pe 4 de seful Apple, Steve Jobs.

Pe locul 5 s-au clasat strategii scolii de afaceri INSEAD, W Chan Kim si Renee Mauborgne, co-autorii lucrarii de succes „Blue Ocean Strategy”.

Pozitia a 6-a a Thinkers 50 este ocupata de un alt laureat Nobel pentru economie, Muhammad Yunus, originar din Bangladesh si autorul cartii „Bancherul saracilor”.

Seful Microsoft, Bill Gates, s-a clasat pe 7, urmat pe 8 de fondatorul Virgin, mogulul Richard Branson, iar pe 9 de „gurul marketingului”, Philip Kotler.

Pozitia a 10-a a Thinkers 50 este ocupata de Gary Hamel, un alt specialist in strategie, autor al unor lucrari precum „Leading the Revolution and Competing for the Future”, sau
„The Future of Management”.