- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

MBA-urile din Romania, o piata de 2,5 milioane euro anul trecut

29 Jan, 12:37 • andra.gheorghe
Valoarea pietei generata de programele de tip MBA s-a ridicat anul trecut la circa 2,5 milioane euro, iar pentru anul curent este dificil de crezut ca se va inregistra o crestere, conform Biancai Ioan, directorul de marketing al programului de Executive MBA Asebuss.
MBA-urile din Romania, o piata de 2,5 milioane euro anul trecut

Pe piata locala a programelor de acest gen „cu traditie, cunoscute”, exista circa 100 de locuri in cazul programelor MBA si circa 200 de locuri pentru programele Executive MBA (mai avansate, dedicate in general managerilor cu experienta – n.r.), a spus Ioan.

[quote=Bianca Ioan, Asebuss]Suntem o industrie care nu poate sa depaseasca ritmul de crestere sau de scadere a economiei[/quote]
„Nu cunosc inca impactul programelor noi asupra pietei. Stiu clar ca inregistreaza dificultati in recrutare, si era de asteptat pe perioada asta (n.r – de criza)”, a adaugat aceasta.

Pentru 2009, oficialul Asebuss considera ca este destul de devreme de estimat o valoare a pietei.

„Lumea este inca in asteptare. Prognozele financiare se fac pe 3, maxim 6 luni. Cred ca in momentul in care vom incepe prezentarile de program, adica la jumatatea lui martie, si pana le vom finaliza, in iunie-iulie, o sa fie ceva mai clar. Nu ma astept la o crestere, asta e clar. Suntem o industrie care nu poate sa depaseasca ritmul de crestere sau de scadere a economiei. Suntem legati de ceea ce se intampla in piata”, a precizat directorul de marketing Asebuss.

Programul de Executive MBA Asebuss este prezent pe piata locala din 1993, in parteneriat cu prestigioase universitati din SUA, ca University of Washington, Seattle, si Kennesaw State University (KSU), Atlanta – Georgia.

Printre cele mai importante scoli pentru manageri romani se numara WU Executive Academy MBA, Bucharest School of Management, MBA DeSales University sau MBA Open University Business School.