- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salarii de pana la 2.000 euro dupa 3 ani de experienta in IT

06 Oct, 11:48 • andra.gheorghe
Un developer din domeniul IT&C poate ajunge, dupa 2-3 ani de experienta, la salarii lunare de pana la 2.000 de euro in Bucuresti, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Catalyst Recruitment Solutions, organizatorii targului de joburi Angajatori de Top.
Salarii de pana la 2.000 euro dupa 3 ani de experienta in IT

IT&C-ul, banking-ul si ingineria sunt, in prezent, cele mai cautate, dar si cele mai banoase domenii de activitate din Romania.

In provincie, salariile sunt mai mici in medie cu circa 25% fata de cele practicate in Capitala. Astfel, un specialist IT din provincie va castiga cu circa 20% fata de cei din Bucuresti, un specialist bancar va castiga cu 30% mai putin, iar un inginer din afara Capitalei este platit cu 25% mai putin.

Potrivit organizatorilor targului Angajatori de Top, salariul minim platit in Capitala incepatorilor din industria IT porneste de la circa 300-400 de euro si poate atinge un maxim de 1.000-2.000 de euro dupa 2-3 ani de experienta domeniu.

In urmatoarele trei editii al targului Angajatori de Top, care vor avea loc in octombrie si noiembrie in Iasi, Bucuresti si Timisoara, vor fi prezentate circa 5.500 oferte de joburi, din care 30% in IT&C, iar 25% in domeniul bancar.

„Din cele 5.500 de joburi, 1.000 se adreseaza tinerilor timisoreni, 1.500 sunt pentru cei din Iasi, iar restul de 3.000 vor fi prezentate in Bucuresti”.

Organizatorii asteapta in jur de 20.000 de participanti la toate cele 3 editii, ponderea cea mai ridicata avand-o, din nou, Capitala, unde vor veni circa 10.000 de tineri in cautare de joburi, fata de Iasi si Timisoara, unde vor fi prezenti, conform organizatorilor, cate 5.000 de vizitatori.

Angajatori de Top va avea loc pe 24-25 octombrie la Sala Polivalenta in Iasi, pe 31 octombrie – 1 noiembrie la Sala Palatului in Bucuresti si pe 7-8 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri in Timisoara.

In cele 6 zile de eveniment, vizitatorii vor putea discuta cu reprezentantii de resurse umane la standurile companiilor, vor putea fi prezenti la seminarele interactive sustinute de companii din domeniile IT, financiar-bancar, consultanta sau constructii si vor putea participa la workshop-urile de cariera special organizate pentru industriile cele mai cautate in acest moment.

In total, targul va oferi participantilor 5.500 de joburi din partea a 250 de companii din 20 de domenii de activitate, precum si 70 de ore de workshop-uri si seminarii de cariera.

Industriile prezente la Angajatori de Top sunt: Audit, Taxe, Consultanta (din cadrul careia vor fi prezente companii ca PriceWaterhouseCoopers, KPMG), Telecom (Vodafone, Orange, Ericsson, Cosmote, ZAPP), Consultanta (Accenture, BearingPoint, ABS, Capgemini), IT (Microsoft, Adobe, IBM, Oracle, Lyngsoe Sistems, Siemens, Route 66, Thales, Xerox), Bancar/financiar (Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Asigurari de Viata, Erste BCR, Credit Europe Bank, GE Money, Interamerican), FMCG (British American Tobacco, Coca Cola HBC, P&G, JTI, Henkel, Kraft, Philip Morris Pepsi), Retail (Metro Cash&Carry, Carrefour, Bricostore, Real – Hypermarket, Elmec), BPO (HP, Accenture, TMF, WNS), Inginerie (Dacia Groupe Renault, Apa Nova Bucuresti, Tenaris, Delphi Diesel Systems, Continental, Veolia Water Solutions and Technologies, Enel, OMV Solutions, Acvatot), Real estate (Impact – Developer & Contractor).