- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Veniturile companiei de resurse umane UBD Romania ar putea scadea cu pana la 30%

28 Sep, 12:09 • andra.gheorghe
Afacerile United Business Development Romania (UBD), furnizor de servicii de training si consultanta HR, s-ar putea diminua la 1,2 mil. euro - 1,5 mil. euro in 2009, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dan Berteanu, presedintele holdingului UBD, o scadere situata intre 16% si 30% fata de valoarea de 1,8 milioane euro raportata pe 2008.
Veniturile companiei de resurse umane UBD Romania ar putea scadea cu pana la 30%

Holdingul United Business Development (UBD) opereaza prin 3 divizii: AchieveGlobal (training), Kepner-Tregoe (consultanta) si ROI Institute (cercetare, benchmarking, consultanta).

„Din ce informatii am, in Romania vom termina cu afaceri intre 1,2 si 1,5 milioane euro. Cu bataie inspre 1,5 milioane euro, daca vom avea si un pic de noroc pe final de an. In Polonia suntem undeva intre 1,6-1,8 milioane euro, in Serbia undeva in jur de 200.000 euro. Consolidat suntem undeva intre 3,3 si 3,5 milioane euro. Comparativ cu anul trecut cred ca va fi o scadere de circa 10%. Pentru ca exista scaderea din Romania, dar scaderea este mult mai mica in Polonia, iar Serbia nu a contribuit anul trecut”, a explicat Berteanu. UBD Serbia si-a inceput activitatea in a doua jumatate a anului trecut.

Dan Berteanu, care detine 12% din UBD, a preluat functia de presedinte al holdingului UBD de curand, dupa ce a renuntat la functia de general manager al firmei de recrutare Talent Stream, detinuta tot de actionariatul UBD.

Specialistul a condus anterior si business-ul UBD din Romania, tot din pozitia de general manager, predata anul trecut catre Diana Rosetka.

Printre cele mai importante companii active pe piata locala de HR se numara Manpower, Professional, TMI, APT, Ascendis sau Hart Human Resource Consulting.