- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Anunț major din piața crypto: condiția esențială pentru ca Bitcoin să atingă un nou record ar putea fi împlină în doar câteva luni

15 Aug, 18:44 • Stefan Simion
Prețul Bitcoin ar putea „bubui" la începutul lui 2024 sau chiar la finalul lui 2023, avertizează experții în investiții. Acest lucru s-ar putea întâmpla cu o condiție.
Anunț major din piața crypto: condiția esențială pentru ca Bitcoin să atingă un nou record ar putea fi împlină în doar câteva luni

Veste mare din piața crypto: ETF-ul Bitcoin al BlackRock și Invesco va fi aprobat în următoarele șase luni, susțin șefii fondului de investiții. Acest lucru ar produce o mare euforie în piața activelor digitale.

BlackRock este recunoscut drept cel mai mare manager de active din lume, iar Invesco reprezintă un alt jucător de administrare a investițiilor, cu impact major la nivel global.

Potrivit rapoartelor celor două companii, se anticipează aprobarea unui Fond Tranzacționat în Bursă (ETF) Bitcoin spot în următoarele șase luni de zile, scrie Crypto.ro.

Cât de mult au crescut șansele ca ETF-ul Bitcoin să fie aprobat foarte curând

Mike Novogratz, CEO Galaxy Digital, o figură proeminentă în piața crypto, a exprimat un punct de vedere similar.

Există nouă cereri active de ETF-uri Bitcoin spot care așteaptă aprobarea SEC. Primul ETF Bitcoin futures a fost aprobat în octombrie 2021, ceea ce a contribuit la atingerea unui maxim istoric de 69.000 de dolari de către Bitcoin în luna noiembrie.

Șansele de aprobare a unui ETF Bitcoin spot au crescut acum la 65%, potrivit experților.

Bitcoin, un activ digital ce beneficiază de încredere din ce în ce mai mare din partea investitorilor

În ultimul an, 13,3 milioane de Bitcoin, evaluați la aproximativ 388,7 miliarde de dolari, au rămas neatinși, conform potrivit datelor Glassnode.

Această cifră ce reprezintă 68,54% din cei 19,451,256 de BTC aflați în circulație, demonstrează o preferință emergentă pentru holding ca strategie de investiție, mai precizează sursa citată.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult