Căpșunile sunt un simbol al renașterii naturii și, totodată, unele dintre cele mai delicioase fructe din sezonul primăvara-vară. Cu o îngrijire adecvată, acestea pot oferi o recoltă bogată și timpurie chiar din primăvară.
Sezonul căpșunilor este tot mai aproape, iar în Statele Unite, prețul acestor fructe este exagerat. Zeci de persoane au postat reels-uri pe rețelele sociale și s-au întrebat de ce ar plăti cineva atât de mult pentru o singură căpșună, potrivit NBC News.
Influencerița Alyssa Antoci, în vârstă de 22 de ani, nepoată a proprietarilor lanțului de magazine, Tony și Josephine Antoci, a cumpărat și ea produsul și l-a mâncat în fața urmăritorilor săi de pe TikTok. Ea a publicat un videoclip care a adunat peste 15 milioane de vizualizări și i-a determinat și pe alții să se îndrepte către Erewhon pentru a cumpăra produsul.
„Uau, aceasta este cea mai bună căpșună. Este o nebunie”, spune ea după ce gustă căpșuna Elly Amai, care este importată din Kyoto, Japonia, și se vinde cu 18,99 dolari americani, adică aproximativ 86 de lei.
„Căpșunile sunt culese la vârf și ajung pe rafturile de la Erewhon în 24-48 de ore”, a declarat un reprezentant pentru Erewhon.
Citește și: Căpșuni cu pesticide în piețele din România. Ce au dezvăluit controalele făcute de Ministerul Agriculturii
Grădinarii au dezvăluit cele mai bune trucuri pentru o cultură inedită de căpșuni. Acestea nu trebuie replantate anual, pentru că revin în fiecare vară cu fructe delicioase fără prea mult efort.
Pentru o producție bogată, căpșunile trebuie protejate împotriva dăunătorilor care pot compromite recolta.
Unul dintre cei mai mari dușmani al acestor fructe sunt afidele, alături de musculițe albe, melci și limacși. Aceste insecte atacă frunzele și fructele, slăbind planta și reduând semnificativ calitatea recoltei.