Una dintre cele mai mari provocări atunci când vine vorba despre consumul de pește este evitarea acumulării de mercur, un metal toxic care se regăsește frecvent în peștii prădători.
Redfish se diferențiază prin poziția sa în lanțul trofic: fiind un pește de talie mică spre medie, acumulează cantități neglijabile de mercur, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru consum frecvent.
Citește și: Lista completă a alimentelor care nu se congelează. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când le dezgheţi
Redfish este o sursă foarte bună de proteine complete, furnizând toți amnioacizii esențiali de care orgamismul are nevoie. Comparativ cu alte surse de proteine animale, acest pește este sărac în grăsimi nesănătoase, contribuind la menținerea unui profil lipidic echilibrat și la reducerea riscului de boli cardivasculare, scrie click.ro.
Redfish este o sursă importantă de vitamine din complexul B care contribuie la producția de energie și sănătatea sistemului nervos. Mai mult furnizează minerale precum fosfor, seleniu și calciu, benefice petnru oase puternice și un sistem imunitar sănătos.
Chiar dacă somonul etse renumit pentru cantitatea sa de Omega-3, iar codul este popular pentru gustul său neutru, Redfish oferă un echilibru perfect între sănătate și siguranță.
Redfish poate fi preparat într-o varietate de moduri: la grătar, la abur, prăjit sau la cuptor. Iată o serie de sugestii care sigur vor fi pe placul tău: