- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai apreciate mâncăruri românești la nivel internațional. Ce aliment ocupă locul întâi în TasteAtlas

23 Apr, 19:33 • Toma Anca
Cele mai apreciate mâncăruri românești la nivel internațional. În TasteAtlas sunt cuprinse peste 10.000 de preparate și băuturi din întreaga lume, iar printre ele sunt cuprinse și câteva feluri de mâncare românești. Pe locul întâi se află mujdeiul, prezentat drept varianta românească a sosului de usturoi.
Cele mai apreciate mâncăruri românești la nivel internațional. Ce aliment ocupă locul întâi în TasteAtlas

Cele mai apreciate mâncăruri românești la nivel internațional. Pe locul doi în top 10 cele mai apreciate preparate românești se află plăcinta aromână, cunoscută la noi și sub numele de plăcintă macedoneană. Aceasta este o plăcintă tradițională umplută cu praz sau spanac, ouă, brânză și smântână și coaptă în cuptor.

Pe locul trei se află bulzul – un fel de mâncare tradițională românească din mămăligă, cu o umplutură cremoasă.

Citește și: HORECA, pusă la pământ în criză. Unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume, cu 3 stele Michelin, se închide

Cele mai apreciate mâncăruri românești la nivel internațional

În clasamentul celor mai bune preparate românești mai intră ciorba rădăuțeană, sarmalele, plăcinta, zacusca, papanașii, micii și covrigii.

În ceea ce privește clasamentele internaționale, în topul celor mai bune supe tradiționale din lume, pe locul 12, se află ciorba rădăuțeană, pe locul 56, se află supa de pui cu tăiței, iar locul 55 este ocupat de ciorba de porc cu afumătură, pe locul 75 apare ciorba de burtă, iar locul 86 este ocupat de ciorba de văcuță.

În clasamentul aperitivelor, România e reprezentată pe locul 12 cu fasolea bătută, pe 18 cu salata de vinete și pe locul 25 cu salata de icre. De asemenea, urda românească ocupă locul 32 în topul celor mai bune brânzeturi.

Burger vs. Pizza! Care sunt preferințele românilor

Aplicația de livrări Tazz a analizat care sunt preferințele românilor în ceea ce privește mâncarea, ținând cont de comenzile pe care le primesc zilnic. Se pare că în lupta strânsă între mâncărurile de tip fast-food, burger-ul a câștigat „lupta”, fiind cea mai comandată maâncare, învingând pizza sau shaorma.

Burger-ul este cea mai comandată mâncare! Aplicația Tazz a realizat un top în care sunt arătate care sunt cele mai populare tipuri de restaurante, care sunt zilele săptămânii în care românii comandă cel mai mult sau care este ora la care se comandă cele mai multe deserturi. Astfel avem o radiografie a preferințelor românilor în materie de mâncare.

Românii plasează cele mai multe comenzi la nivel național în jurul prânzului, la ora 12:00. În același timp, mulți dintre utilizatorii Tazz comandă des și în jurul cinei, între orele 18:00 și 22:00, cele mai multe comenzi din acest interval fiind înregistrate la ora 19:00. În ceea ce privește zilele în care românii au comandat cel mai mult la nivel național, cu cât se apropie sfârșitul săptămânii, cu atât mai mult crește numărul de comenzi, astfel căvinerea este ziua în care romanii fac cele mai multe comenzi de mâncare. (Citește AICI mai multe detalii)