- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cresc prețurile la Spotify. Cu cât se majorează și cât vor trebui să scoată din buzunar utilizatorii de muzică online

05 Apr, 13:01 • Alexe Raluca
Costul abonamentelor Spotify Premium ar putea să crească în curând în Statele Unite, Regatul Unit și Australia.
Cresc prețurile la Spotify. Cu cât se majorează și cât vor trebui să scoată din buzunar utilizatorii de muzică online

După ce, timp îndelungat, Spotify a menținut aceleași prețuri pentru Premium, compania se pregătește să mărească tariful în mai multe țări.

Citește și: Streamingul artificial nu-ți umple buzunarele peste noapte. Spotify neagă veridicitatea trucului de 30 de secunde cu care te îmbogățești: „Nu așa funcționează sistemul”

Cresc prețurile la Spotify. Cu cât se majorează tariful

Potrivit Bloomberg, abonamentul Premium Spotify va fi mai scump cu aproximativ un dolar pentru un plan individual și cu aproximativ doi dolari pentru planurile de familie și duo până la sfârșitul lunii aprilie în câteva piețe, inclusiv Regatul Unit, Australia și Pakistan. Raportul sugerează că Statele Unite se află în linie pentru o creștere similară peste câteva luni în acest an.

Taxele mai mari sunt de așteptat să compenseze costurile ofertelor de cărți audio. Începând cu octombrie, utilizatorii Premium din piețele selectate au putut asculta 15 ore de cărți audio pe lună fără costuri suplimentare. Compania a observat nivele ridicate de consum de cărți audio până acum, astfel că au aplicat creșterea de tarife pentru acest tip de abonament.

Spotify urmărește să devină profitabilă de când a devenit publică în 2018 și pare că se pregătește să lanseze mai multe nivele de abonament. Unul dintre acestea – o opțiune mai scumpă – va oferi experiențe audio de înaltă fidelitate, o funcție pe care compania a promis-o de mai mult timp.

De asemenea, s-ar putea să introducă și un nivel de bază care include muzică și podcast-uri fără reclame, fără cărți audio. Acest plan este de așteptat să coste 11 dolari pe lună, la fel cum Spotify percepe în prezent pentru Premium.

Citește și: Spotify anunţă a treia rundă de concedieri din 2023. 1.500 de angajaţi au primit mailul nedorit chiar înainte de Sărbători
Tags: