- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Crezi că știi ce înseamnă acronimul „WC”? Multora le este rușine să pronunțe acest cuvânt!

08 Apr, 22:01 • Constantin Cristina
Multor oameni nu le-a venit să creadă ce înseamnă, de fapt, acronimul „WC”, deși toată lumea se orietează după aceste litere pentru a găsi o toaletă, însă semnificația este alta!
Crezi că știi ce înseamnă acronimul „WC”? Multora le este rușine să pronunțe acest cuvânt!

Crezi că știi ce înseamnă acronimul „WC”? Toată lumea se orientează în momentul în care se află într-un loc public după acronimul specific, știind că acolo trebuie să existe o toaletă. Așa am fost învățați, mai bine zis, însă nimeni nu cred că a avut curiozitatea să afle ce înseamnă cu adevărat acest cuvânt și de ce i se spune așa, a relatat Mirror.co.uk.

Vezi și: Primăria Brașov cumpără 28 de toalete publice pentru 2 milioane de euro. Veceurile vor fi dotate cu sisteme GPS, comenzi vocale și senzori pentru hârtia igienică

Ce semnifică acronimul „WC”?

Internauții au rămas fără cuvinte în urma aflării semnificației istorice a celor două litere care te duc mereu cu gândul la o toaletă. Un pasionat de istorie a explicat ce reprezintă, mai exact cuvântul „toaletă”.

„În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici nevoile asociate cu utilizarea unei toalete. Pentru a evita acest lucru, acronimul WC a fost inventat pentru a fi rostit cu mai multă ușurință, deși cu o oarecare jenă și reticenţă”, a spus expertul.

wc

wcDupă povestea ne mai auzită de oameni, toți au rămas uimiți și fiecare a lăsat un comentariu cu trăirea personală în urma aflării șocante a acronimului „WC”.

„Nu-mi vine să cred că am văzut tot timpul semnul de WC și habar n-aveam de ce se numește WC”, a scris o persoană într-o postare.

„Mă bucur că cineva ne-a lămurit pentru că m-am întrebat acest lucru de ani de zile, dar nu l-am căutat niciodată pe Google”, a mai scris altă persoană.

Potrivit site-ului de instalații sanitare Plumbworld, expresia „closet cu apă” a fost folosită pentru prima dată în Anglia în anii 1870. Cunoscută inițial ca „closet cu spălare” (n.r. wash-down closet), aceasta a evoluat din nou în „WC”.

Secolul al XIX-lea a fost o perioadă de mare inovație pentru toaleta modernă, iar progresele au contribuit la îmbunătățirea semnificativă a sănătății publice și a igienei, a spus sursa citată.

Alte articole: Noile toalete publice inteligente costă cât un apartament! De ce o astfel de investiție. „Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră”