- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De la doctor la designer grafic. Cum a renunțat o tânără la meseria pentru care a învățat ani întregi pentru a se ocupa de papetărie

22 Feb, 23:06 • Polojan Tudor
Ai nevoie de curaj ca să renunți brusc la meseria de doctor pentru care te-ai pregătit o viață. Irina Rusu face partea din acea categorie de oameni care, atunci când vor o schimbare sau simt nevoia de una, nu stau pe gânduri.
De la doctor la designer grafic. Cum a renunțat o tânără la meseria pentru care a învățat ani întregi pentru a se ocupa de papetărie

Irina era medic veterinar, o meserie pentru care a făcut șase ani de facultate, un an de pregătire şi doi de doctorat. A renunțat, însă, deoarece nu se regăsea în ceea ce făcea, și a descoperit o altă activitate pe care a transformat-o în business, scrie businessmagazin.ro.

„În timpul facultăţii, făcusem un curs de design grafic şi am înţeles că asta îmi aduce mai multă plăcere şi mult mai puţin stres, aşa că treptat am făcut acest salt profesional.”, a spus fosta doamnă doctor.

În acest fel a luat naștere Urban Tale, atelier de papetărie, caligrafie și mesaje personalizate. Localizat în Cluj-Napoca, startul proiectului a fost în februarie 2016, în apropierea Zilei Îndrăgostiților, cu doar un set de cartoline pe stilul Irinei.

„Am fost mereu pasionată de papetărie şi acest prim pas a fost un vis şi o plăcere puse în practică.”, a mai completat ea.

Mai citește și: Anunț important făcut de Klaus Iohannis! România este pregătită să sprijine Republica Moldova: „Sunt dispus să mergem mult mai departe dacă situaţia o va impune”

De la doctor la designer grafic. Cum a renunțat o tânără la meseria pentru care a învățat ani întregi pentru a se ocupa de papetărie / sursa foto: urbantale.ro
De la doctor la designer grafic. Cum a renunțat o tânără la meseria pentru care a învățat ani întregi pentru a se ocupa de papetărie / sursa foto: urbantale.ro

Investiția doctorului Irina Rusu, doar 70 de lei

Irina a investit 70 de lei, inițial, pentru a confecționa primul set de cartoline, cu mesaje diferite față de cele ce se găseau la acea vreme prin librării. Chiar dacă era mânată de pasiune, n-a luat în serios proiectul Urban Tale până în 2022 când a început să facă bani din asta.

Până în 2020, Irina era freelancer în graphic design şi social media management, dar și doctor veterinar, iar Urban Tale a fost mult timp doar un hobby. Acum nu mai investește puținul pe care îl câștiga din micile comenzi, ci investește aproape totul pentru a ridica un întreg business.

„Urban Tale este un hobby în continuare pentru că reinvestesc aproape tot profitul pentru a crea produse noi mai faine şi mai scumpe. Stocurile costă mult, iar producţia la cantităţi mici este un efort destul de mare. Acum am plătit facturi măricele pentru tricouri brodate, ceşti şi calendare pentru 2023.”

A început cu cartoline cu mesaje de dragoste, dar altfel: „Vreau să îmbătrânim împreună” ori „Mi-e bine cu tine” sau „Îmi place cum gândeşti”. Acum a lansat stickere, calendare/plannere, tricouri cu mesajele „Let’s make bunul-simţ cool again” sau „Niciodată nu este prea târziu să îţi vezi de treaba ta” sau „Cearcăne de fericire”.

Te-ar mai putea interesa și: Angajații Amazon se revoltă! Nu vor să se întoarcă la birou. Oamenii lui Bill Gates au lansat o petiție

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult