- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Iată alimentul care nu expiră niciodată. Are o mulțime beneficii pentru sănătate, iar mulți oameni îl consumă zilnic

04 Feb, 21:21 • Cornel Ghimeșan
Știați că există un aliment care nu expiră niciodată? Cu toții avem acest produs în dulapul din bucătărie, dar ceea ce nu știm e că nu expiră niciodată.
Iată alimentul care nu expiră niciodată. Are o mulțime beneficii pentru sănătate, iar mulți oameni îl consumă zilnic

Alimentul care nu expiră niciodată. Într-adevăr, veți putea vedea o dată de expirare pe ambalaj, adevărul e că mierea nu expiră. Cum e posibil? Ei bine, elementele care compun mierea nu au, de fapt, nimic de-a face cu albinele. Chiar dacă conține cel puțin 181 de substanțe, acest produs este, de fapt, zahăr și apă. Compoziția exactă diferă în funcție de speciile de albine, plante și chiar vreme.

Alimentul care nu expiră niciodată. Mierea e ușor acidă și are proprietăți antibacteriene care contribuie la prevenirea înmulțirii bacteriilor.

Citește și Alimentul pe care românii îl vând cu 600 lei kilogramul străinilor. Comenzile curg din Franța și Austria

Alimentul care nu expiră niciodată

Alimentul care nu expiră niciodată. Dacă depozitați mierea în condiții optime, ea poate să-și păstreze acel gust natural multă vreme. Capacitatea ei unică de a rezista timpului a făcut-o să fie un produs atât de consumat de oameni de-a lungul timpului.

Mierea se face în sacul cu miere al albinei și își ia aroma de la tipul de floare din care e colectat nectarul. Sacul cu miere funcționează ca un fel de depozit pentru nectar sau apa și permite albinei să-l ducă în siguranță înapoi la stup. După ce a ajuns acasă, albina va adăuga enzime ce inversează zahărul în nectar ca să facă miere.

După ce albinele adaugă enzima în nectar, se produce și peroxid de hidrogen, o substanță pe care multă lume o folosește pentru curățarea rănilor. Ea constribuie la proprietățile antibacteriene ale mierii.

Ce face mierea să fie așa puternică e această compoziție unică și conținutul de apă relativ scăzut. Conținutul scăzut de apă previne fermentarea și descompunerea mierii.

Citește și 10 tendințe pe piața rezidențială. Ce se schimbă în cele mai mari orașe din țară

Se crede că aciditatea mierii contribuie la longevitatea ei, însă studiile ce compară acest produs cu niveluri scăzute și ridicate de aciditate nu au găsit vreo diferență majoră în activitatea antimicrobiană.

Cu toate că data de expirare de pe borcan e o cerință de fabricație ce ajută la urmărirea produselor, sunt câteva moduri în care mierea se poate întoarce împotriva ta. Tocmai de aceea e de preferat ca umezeala să fie evitată pentru ca mierea să se mențină.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult