- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

La ce sumă ajunge darul de botez în 2024. E extrem de costisitor pentru majoritatea românilor

06 May, 15:33 • Cornel Ghimeșan
Totul s-a scumpit în România. De la alimente de bază, articole vestimentare, produse de curățenie, până la facturi, bilete de avion, vacanțe și tot felul de servicii.
La ce sumă ajunge darul de botez în 2024. E extrem de costisitor pentru majoritatea românilor

Evenimentele private sunt extrem de costisitoare, iar prețurile au ajuns să depășească orice imaginație. Ca să faci o nuntă sau un botez în 2024 e nevoie să scoți din buzunar zeci de mii de euro.

Citește și Cel mai scump măr din lume! Black Diamond Apple, fructul care costă echivalentul a 12 litri de lapte

Nici pentru invitați nu e mai puțin costisitor. Cei care merg la astfel de petreceri sunt nevoiți să scoată sume mari de bani din buzunar.

Cât e darul de botez în 2024

Mulți se întreabă câți bani ar trebui să dea pentru darul de la botez. Depinde foarte mult și de locație și de prețul meniului. În București sau în orașele mari ale țării, prețul meniului pornește de la 60 – 70 de euro cel puțin. În cazul în care părinții bebeșului optează pentru un pachet complet, cu patru feluri de mâncare, tort, open bar, candy bar, decorațiuni personalizate, un singur meniu ar putea ajunge și la o mie de lei.

Dacă botezul se face într-un oraș mic, prețul unui meniu scade destul de mult, în jurul sumei de 400 de lei pentru un pachet complet.

Banii pe care ar trebui să-i dai în dar la botez depind de multe aspecte. E important să te gândești la faptul că, pe lângă banii dați pe închierea sălii, părinții au cheltuit bani și pe alte lucruri, cum ar fi muzica, fotograful, videograful. Dacă evenimentul se ține în alt oraș și ți se plătește și cazare, automat trebuie dat un dar mai mare.

Câți bani dau nașii la botez

Nașii sunt părinții spirituali și au o legătură specială cu părinții copilului, tocmai de aceea ar trebui să se implice ceva mai mult decât ceilalți invitați, chiar și financiar. Pe lângă darul de botez, au mai multe îndatoriri. Ei sunt cei care cumpără un set complet de haine pentru bebeluș și lumânarea de botez. De asemenea, nașii achită și taxa de botez la biserică.

Nașii trebuie să pregătească și cercei, dacă e fetiță, sau un lănțișor cu o cruce, dacă e băiețel. De asemenea, ei aduc și cadou și încă un set de îmbrăcăminte pentru a doua zi, când se face băița copilului.

Nașii fac un cadou mai mare la botez decât alți invitați, dar în fiecare situație e alegerea lor.

Când ești invitat la o nuntă sau un botez, ar trebui să te gândești și la alte cheltuieli, precum banii pe care îi dai pe ținuta pe care o vei purta acolo, plus coafor, make-ul, dacă e cazul.

Citește și Insula aflată la doar două ore distanță de zbor de România, un paradis! Un bilet de zbor din București costă doar 278 de lei

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult