Această rețetă de gogoșari în oțet este simplă, dar va impresiona imediat cu gustul său delicios. Pentru ca gogoșarii să fie mai buni ca oricând, este important să folosești aceste ingrediente.
Este vorba despre sarea grunjoasă, care le va da un gust mult mai intens. Hreanul va menține gogoșarii crocanți, așa că nu trebuie dat deoparte.
Ai nevoie pe cinci kilograme de gogoșari, un litru de oțet de vin alb, 200 de grame de zahăr sau miere. Mai sunt necesare două linguri de sare grunjoasp neiodatăm boabe de muștar, câteva boabe de piper, 2 – 3 bucăți de hrean, frunze de țelină, de dafin, morcovi, și puțină rădăcină de țelină.
Citește și: Trei plante aromatice care atrag norocul, dragostea și liniștea. Trebuie neapărat să le ai în bucătărie
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine gogoșarii și să îi speli, iar apoi să îi tai în felii mari. În același timp, într-un vas suficient de mare se amestecă oțetul,zahprul, sarea , feliile de hrean, puțin dafin, boabele de piper și muștar, dar și frunzele de țelină.
Se aduagă apoi feliile de gogoșari în lichid, se amestecă bine, iar apoi se lasă peste noapte. A doua zi de taie morcovii, țelina și se sterilizează borcanele. Pe fundul borcanelor se pun frunze de țelină, iar papoi se îndeasă gogoșarii, peste care se pun feliile de hrean, morcovii și puțină țelină.
Amestecul de oțet trebuie turnat peste gogoșari, iar mai apoi se adaugă câteva boabe de piper și muștar. Se pun bine capacele și se depozitează borcanele într-un loc răcoros, la umbră, potrivit click.ro.
Citește și: Trucuri pentru un sos de paste perfect legat şi uşor de digerat. 9 secrete ale italienilor bătrâni