- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Se dau 10.000 de lei pe lună pentru acest job, dar tinerii îl ocolesc. Ce presupune și care sunt condițiile de muncă

04 Nov, 12:33 • Cornel Ghimeșan
Românii ajung să se plângă de multe ori de salariile mici și de faptul că viața la noi e tot mai grea din punct de vedere financiar. Iată un job pentru care se dau 10.000 de lei pe lună.
Se dau 10.000 de lei pe lună pentru acest job, dar tinerii îl ocolesc. Ce presupune și care sunt condițiile de muncă

Cine își caută un job are de unde să aleagă fiindcă pe piață există o mulțime de oferte de muncă disponibile. Cele mai multe posturi rămân neocupate tocmai din cauza salariilor foarte mici. Totuși, există și o meserie care se plătește cu până la 2.000 de euro, dar chiar și așa tinerii nu se înghesuie.

Citește și Lovitură grea pentru OMV Petrom! Compania raportează un profit net de 2,548 miliarde de lei, în scădere cu 72%, în primele nouă luni ale anului

Domeniul agriculturii nu e prea atrăgător pentru tineri, dar se câștigă bani frumoși. Un tractorist poate să primească un salariu chiar mai mare decât un medic sau un avocat, dar e foarte greu de găsit pe cineva care să fie interesat de acest domeniu.

10.000 de lei pe lună pentru acest job, însă tinerii îl ocolesc

Salariul unui tractorist pornește de la 3.500 de lei și poate să ajungă chiar până la 10.000 de lei pe lună, în funcție de utilaj și de suprafața de teren. Sergiu face parte dintre foarte puținii tineri care s-au arătat interesați de dezvoltarea în acest domeniu, iar după mai mulți ani pe care i-a petrecut în Italia a decis să revină în țară.

Veniturile lui sunt acum colosale. „Mi-a plăcut să fiu pe tractor. Am fost prin Italia, prin străinătate şi am găsit aici aproape lângă casă un loc de muncă. Este mai bine aşa. Acum ai aer condiţionat, ai frigider, orice ai pe tractor”, a declarat Sergiu Iuriciuc, potrivit observatornews.ro.

Cine e atras de această meserie trebuie să știe că volumul de muncă nu mai e ca pe vremuri, condițiile sunt mult mai bune acum. Mai mult decât atât, utilajele au tot felul de funcții, iar tractoristul trebuie mai mult să supravegheze cum se întâmplă lucrurile.

Citește și 2024 aduce două majorări la pensie pentru o categorie de români. Cine sunt seniorii norocoși

„Este un utilaj de ultimă generaţie, costul lui este de peste 300.000 de euro. Avem foarte multe ecrane pentru digitalizare, pentru a se regla singur. Avem o telecameră care este montată în spatele maşinii. Aici avem parte de GPS. Maşina merge cu mâinile libere. Operatorul pur şi simplu se uită la toate ecranele şi maşina merge singură”, a spus Andrea Tomazeli, producător tractor inteligent.

Chiar dacă condițiile de muncă sunt bune și salariul e satisfăcător, fermierii spun că nu găsesc oameni pe care să-i angajeze.

„Comenzile sunt dintre cele mai simple în ceea ce priveşte un fermier. Tractoriştii nu mai lucrează în condiţiile în care lucrau acum 20-30 de ani, murdari pe mâini, însă nu există doritori”, a spus Nicu Pălivan, instructor utilaje agricole.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult