- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Prețul carburanților la 18 octombrie. Cât costă acum benzina și motorina

18 Oct, 08:48 • Andrei Alina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a scumpit motorina vândută în stațiile proprii. Prețul benzinei a rămas nemodificat.
Prețul carburanților la 18 octombrie. Cât costă acum benzina și motorina
Prețul carburanților la 18 octombrie. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează în data de 18 octombrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,95 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,64 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a majorat prețul motorinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul benzinei. După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre motorină și benzină crește la 69 de bani pe litru.

Citește și: Ce se întâmplă cu prețul petrolului în contextul războiului din Orientul Mijlociu dintre Israel și gruparea Hamas

 

Prețul carburanților la 18 octombrie. Cum a evoluat piața

O analiză Economica.net arată că ultima modificare de preț fusese operată de Petrom pe 12 octombrie, când prețul a scăzut semnificativ, cu 10 bani pe litru pentru fiecare carburant. Anterior, o ieftinire de aceeași anvergură a avut loc pe 7 octombrie, și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru. Mai devreme, în data de 3 octombrie, motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

Citește și: Cine este Florian Daniel Pop, noul director general de la Rompetrol Rafinare. Motivul pentru care a fost votat de kazahi

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.