- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scad chiriile în Capitală. Ce se întâmplă în celelalte mari oraşe din România

07 Apr, 10:47 • Cornel Ghimeșan
După mai mulţi ani de trend ascendent, chiriile au început să scadă în București și în Cluj-Napoca, în special pe segmentele apartamentelor de trei și patru camere și garsonierelor, dar cu o relativă stagnare la două apartamente. În schimb, la Constanța sau la Arad s-a menținut tendința de creștere.
Scad chiriile în Capitală. Ce se întâmplă în celelalte mari oraşe din România

Scad chiriile în Capitală. Cele mai însemnate scăderi s-au înregistrat în Bucureşti, în general la apartamentele de trei și patru camere. Astfel, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 266 de euro (în sectorul 5) și 380 de euro (sectorul 1). Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 400 de euro (sectorul 6) și 600 de euro (sectorul 1), iar cele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro (în sectoarele 4 și 6) și 850 de euro (sectorul 1). În categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii s-au încadrat între 550 de euro (sectorul 6) și 1900 de euro (sectorul 1), scrie wall-street.ro. Cele mai scumpe chirii în Bucureşti sunt în zonele Pipera, Aviaţiei şi Floreasca (din partea de nord, în dezvoltare accelerată).

Citeşte şi: Peste 1,5 milioane de familii din România și-au achitat facturile prin intermediul cardului de energie. Marcel Boloș: ”Avem 500.000 plăți într-o săptămână, ceea ce ne confirmă că programul este implementat cu succes”

Scad chiriile în Capitală. Ce se întâmplă în celelalte mari oraşe din România

În ţară, prețurile chiriilor din cele mai mari orașe s-au menținut în general constante. Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Cluj-Napoca, unde prețul mediu solicitat este cu aproximativ 8% mai mic, dar și în Arad, în cazul garsonierelor, unde prețul mediu a scăzut cu 6%. În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Constanța, la garsoniere (10%) și la apartamentele cu trei camere (7%), dar și în Arad la apartamentele cu două camere (7%).

Citeşte şi: Alertă MAE pentru românii care se află sau vor să călătorească în Republica Moldova. Au fost adoptate mai multe restricții din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Cum au evoluat chirille în marile oraşe din România

  • Cluj Napoca: chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru garsoniere și apartamente cu două camere, în timp ce prețul mediu pentru apartamentele cu trei camere a scăzut de la 650 de euro (în februarie) la 600 de euro (în martie).
  • Braşov: prețul mediu de închiriere a unei garsoniere a crescut cu 6% în Brașov, ajungând la 300 de euro/lună. Apartamentele de închiriat cu două și trei camere rămân la un preț mediu similar cu cel din luna anterioară.
  • Constanţa: s-au înregistrat creșteri în cazul garsonierelor (10%) și la apartamentele cu trei camere (7%), în timp ce prețul mediu al chiriilor la apartamentele cu două camere a stagnat. Remarcăm că, într-un singur an, prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 48%.
  • Timişoara: se observă o creștere a prețului mediu la garsoniere cu 5% față de luna anterioară, în timp ce prețul mediu al apartamentelor cu trei camere a scăzut cu aproximativ 2% – de la 410 euro la 400 de euro.
  • Sibiu: putem observa o stagnare a prețului mediu pentru chirii, la toate categoriile de apartamente.
  • Oradea: s-a majorat cu 6% prețul mediu al apartamentelor cu trei camere, în timp ce prețul mediu al garsonierelor și al apartamentelor de două camere rămâne în general stabil.
  • Craiova: s-au înregistrat stagnări în cazul apartamentelor cu două și trei camere, în timp ce prețul mediu pentru garsoniere a crescut cu 2%.
  • Arad: prețurile medii pentru chirii au crescut în cazul apartamentelor cu două camere (7%) și al apartamentelor cu trei camere (5%), în timp ce prețul mediu al garsonierelor a scăzut cu 6%.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult