- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Blue Telecom imprumuta 3,2 mil. euro de la Finansbank

11 Jan, 12:31 • Redactia DailyBusiness
Operatorul de televiziune orin cablu CCC Blue Telecom din Galati va imprumuta 11 milioane de lei (3,2 mil. euro) de la Finansbank Romania, potrivit unei hotarari a actionarilor publicata in Monitorul Oficial.
Blue Telecom imprumuta 3,2 mil. euro de la Finansbank

Creditul va fi garantat cu terenuri pe care le detine in Galati, dar si cu gaj pe soldul creditor al contului curent deschis la Finansbank Romania, sucursala Galati si cu un bilet la ordin in alb stipulat la ordin fara protest eliberat de companie si avalizat de actionari.

Blue Telecom a derulat in acest an o oferta publica primara initiala de vanzare de actiuni in vederea listarii la Bursa de Valori, care insa nu a avut succes. Conducerea Blue telecom intentioneaza sa reia oferta in acest an.

Blue Telecom a fost infiintata de omul de afaceri Catalin Chelu din Galati, unul din cei mai importanti investitori in titluri SIF. Chelu a vandut in acest an pachetul majoritar de actiuni la compania de cablu asociatei sale Doina Lilioara Rimar, pentru 219,2 milioane de lei (62 de milioane de euro).

In prezent, Doina Rimar detine 61,24% din capitalul social al companiei, iar Chelu mai are 8,56% din actiunile societatii. Un pachet de 26,82% din capitalul CCC Blue Telecom, se afla in posesia firmei Zorder Big SA.