- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revoltă uriașă la Twitter. Elon Musk este dator vândut miilor de angajați cu 500 de milioane de dolari după ce au fost dați afară

13 Jul, 10:42 • Constantin Cristina
În momentul în care Elon Musk a preluat compania, valul de concedieri a adus nemulțumiri angajaților care cer despăgubiri de peste 500 de milioane de dolari.
Revoltă uriașă la Twitter. Elon Musk este dator vândut miilor de angajați cu 500 de milioane de dolari după ce au fost dați afară

Twitter ar fi refuzat să plătească cel puțin 500 de milioane de dolari în compensații promise miilor de angajați care au fost concediați imediat după preluarea la conducere de Elon Musk, a informat The Guardian.

Citește și: Zuckerberg vs Musk, runda 1: Proprietarul Instagram a lansat Threads, rivalul Twitter, în 100 de ţări. Zuckerberg: „5 milioane de conturi, create în patru ore”

Revoltă uriașă la Twitter. Elon Musk este dator vândut miilor de angajați cu 500 de milioane de dolari după ce au fost dați afară

Courtney McMillian, care a supervizat programele de beneficii pentru angajații Twitter în calitate de „șefă a recompenselor” înainte de a fi concediată în ianuarie, a depus acțiunea colectivă propusă la tribunalul federal din San Francisco.

McMillian susține că, în cadrul unui plan de indemnizație creat de Twitter în 2019, celor mai mulți lucrători li s-au promis două luni din salariul de bază, plus o săptămână de plată pentru fiecare an complet de serviciu, în cazul în care erau concediați. Angajaților cu vechime, cum ar fi McMillian, li se datorau șase luni din salariul de bază, potrivit procesului.

Potrivit spuselor lui McMillian, unii angajați au primit indemnizații, însă nu toți. Twitter ar fi concediat mai mult de jumătate din forța sa de muncă de reducerea costurilor, după ce Musk a achiziționat compania în octombrie.

Twitter
Twitter

În acest moment, compania nu mai are un departament de relații cu presa. Iar după situația creată, aceasta a răspuns unei solicitări din partea Reuters cu un simplu emoji.

Procesul îi acuză pe Twitter şi Musk de încălcarea unei legi federale care reglementează planurile de beneficii pentru angajați. Compania a fost deja dată în judecată pentru că nu ar fi plătit indemnizațiile de concediere, dar aceste cazuri implică pretenții de încălcare a contractului şi nu a legii privind beneficiile. Compania a declarat că a plătit integral foștii angajați.

Procesul este în curs de soluționare, care a fost deschis încă de luna trecută, iar Twitter este acuzată pentru neplata a milioane de angajați că nu au primit compensații. Mai mult, compania susține că aceste acuzații nu sunt întemeiate.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o serie de alte procese care decurg din concedierile care au început anul trecut, inclusiv cu afirmații potrivit cărora ar fi vizat femeile şi lucrătorii cu dizabilități. Firma a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

Alte articole: Mark Zuckerberg, „la cuțite” cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter