- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Deschiderile anuntate de Cinema City Romania in 2010 ar putea intarzia cu una-doua luni

16 Jun, 15:40 • andra.gheorghe
Deschiderile de noi cinematografe Cinema City in Romania, anuntate pentru anul 2010, ar putea fi amanate cu circa doua luni, a declarat Mooky Greidinger, presedintele Cinema City International, prezent la conferinta de lansare a megaplexului din Sun Plaza.
Deschiderile anuntate de Cinema City Romania in 2010 ar putea intarzia cu una-doua luni

„Mall-urile in care vom deschide nu sunt construite de noi”, a motivat Greidinger.

Situatia delicata prin care trec dezvoltatorii de mall-uri conduc la anumite intarzieri, a afirmat presedintele Cinema City International. Din acest motiv, deschiderile de cinematografele din tara, programate in noiembrie-decembrie 2010, ar putea fi amanate pana in ianuarie-februarie 2011.

In 2010, operatorul si-a propus sa lanseze cinematografe Cinema City in orase ca Arad, Baia Mare, Braila si Targu Mures.

Potrivit datelor proprii, operatorul a vandut in Romania, anul trecut, circa 1 milion de bilete. Numarul total de bilete vandute in cadrul Cinema City International s-a ridicat la 27,5 milioane anul trecut, in crestere cu peste 45% fata de 2008.

Romania a generat, in primul trimestru al acestui an, 7,7% din veniturile grupului.

„Romania este o piata foarte importanta pentru noi, care se va transforma, in curand, a doua cea mai mare piata in care activam, dupa cea din Polonia. Pana la finalul lui 2012 sau inceputul lui 2013, vrem sa ajungem la 200-250 de sali de cinema in Romania”, a spus Greidinger.

In prezent, operatorul numara 72 de sali in tara si are 29 de proiecte in dezvoltare, in care vor exista 279 de sali.

Odata cu deschiderea Cinema City Sun Plaza, compania devine singurul operator care detine doua cinematografe multiplex in acelasi oras. Cele doua megaplexuri pe care reteaua le-a deschis in Bucuresti au o capacitate totala de peste 7.100 de locuri. Vezi in galeria foto cum arata noul megaplex din Sun Plaza.

„Restrictiile pe care populatia le resimte in acesta perioada de criza nu ne afecteaza, ci din contra, ne propulseaza business-ul. Publicul nostru nu include persoane din mediile economice cele mai reduse, care raman acasa si se uita la televizor – intr-adevar, cea mai ieftina metoda de entertainment. Pentru publicul nostru, persoane cu venituri medii si mari, este avantajos sa plateasca un bilet si sa bea o cafea, pentru care primesc 3 ore de entertainment”, a explicat Greidinger.

Cinema City International este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est si Israel, listata la Bursa de Valori din Varsovia. Compania este prezenta in 6 tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Cinema City International si-a inceput activitatea in Israel, in 1929, si opereaza in prezent 68 de multiplexuri cu 664 de sali.