- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Incepe goana dupa cadouri si festivalul folk-ului: Weekend liber la targuri de Craciun si \”oameni buni\” la Sala Palatului

10 Dec, 21:00 • andra.gheorghe
Pregatiti-va buzunarele si incarcati-va cu o doza mare de rabdare, Bucurestiul se transforma intr-un targ de cadouri in weekend pe timp de zi, dar se potoleste seara, cu Alifantis, Andries si Baniciu. Va invitam la timp liber.
Incepe goana dupa cadouri si festivalul folk-ului: Weekend liber la targuri de Craciun si \oameni buni\ la Sala Palatului

Doamnelor si domnisoarelor, pregatiti-va garderoba de Craciun. Sambata, incepand cu 10.30, sunteti invitate la Christmas in Style, targul cu cadouri de Craciun realizate de tineri designeri romani. Evenimentul are loc in Margo Lounge, Str. Lipscani nr.29-33, din Capitala. Gasiti cadouri vestimentare pentru prieteni si familie. Tot aici puteti alege felicitari, accesorii, bijuterii si aranjamente de Craciun.

Mosul vine si la Obor. Targul de Craciun se organizeaza in parcul Obor din fata primariei sectorului 2 a Capitalei, si este deschis, tot weekendul, intre orele 10.00 – 20.00. Aveti la dispozitie peste 30 casute de lemn, de unde puteti alege dulciuri, cozonaci, bijuterii, haine si alte cadouri specifice Craciunului.

Ca in fiecare an, in Parcul Cismigiu, bucurestenii se pot bucura de targul de sarbatori, de unde pot cumpara produse traditionale si decoratiuni. Targul e deschis si in acest final de saptamana, de dimineata pana la apus de seara.

Cand se lasa noaptea, va canta formatia Sarmalele Reci. Veteranii rockului romanesc evolueaza sambata, de la 21.00, cu ocazia lansarii clubului Wings de pe strada Mihai Eminescu.

Opera din New York se muta, pentru o seara, in Bucuresti. Met Opera New York prezinta spectacolul Don Carlo Live HD la The Light Cinema sambata, 11 decembrie, de la ora 19.30.

Daca opera nu va este pe plac, maestrii Ion Caramitru si Johnny Raducanu se intalnesc tot sambata, de la 20.00, la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, pentru Dialoguri si fantezii in jazz.

Duminica este rezervata folk-ului. Festivalul National de Folk „Om Bun” implineste 20 de ani si sarbatoreste. Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, George Nicolescu, Victor Socaciu, Mircea Vintila si Ada Milea sunt doar o parte din artistii care va vor (in)canta la Sala Palatului, incepand cu ora 18.00, alaturi de legendarul trubadur folk-pop-rock Donovan Leitch, invitat special al festivalului.

Si daca folk-ul nu va place, va propunem sa priviti si ascultati Voievodul Tiganilor, opereta in doua acte de Johann Strauss, pusa in scena la Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, de la ora 19.00.

Weekend cultural in Cluj, Brasov si Timisoara

Daca va aflati in Cluj, va propunem tot teatru pentru o sambata seara linistita. La Teatrul National se joaca Paradisul gangsterilor, incepand cu ora 19.00.

Matinalii care vor sa-si petreaca o duminica dimineata alaturi de copii, pot alege Povestea de iarna pusa in scena de teatrul de papusi Puck din Cluj.

Brasovul se intalneste cu Vaduva Vesela. Opereta se joaca pe scena Operei din Brasov sambata, de la 19.00.

Duminica va recomandam o vizita la expozitia de arhitectura ArhitectoTeca, coordonata de Corina Predoi, incepand cu ora 10.00, la Bistro de L’Arte din Brasov.

Si Timisoara se intalneste cu opera americana in weekend. Metropolitan Opera New York se muta muta sambata, de la 19.30, in Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului Timisoara, cu Don Carlos, opera in cinci acte pe muzica lui Giuseppe Verdi, in regia lui Sir Nicholas Hytner, director al The National Theatre London.