- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Mancati italieneste la Targul Deliciilor sau delectati-va cu filme maghiare la Muzeul Taranului Roman

12 Nov, 22:01 • andra.gheorghe
Roma se muta in Bucuresti. Nu va asteptati sa faceti un tur al Colosseumului, dar bucurati-va de varietatea bucatariei specifice la Targul de delicii italiene, deschis tot weekendul la Sala Palatului. Dupa ce va imbiati simturile si va potoliti foamea, grabiti-va sa ajungeti la Muzeul Taranului Roman. Incepe a patra editie a Saptamanii Filmului Maghiar.
Mancati italieneste la Targul Deliciilor sau delectati-va cu filme maghiare la Muzeul Taranului Roman

A doua editie a Targului de delicii alimentare italiene, Casa Deliciilor s-a deschis deja pe 11 noiembrie, dar nu-si inchide portile pana duminica la apus de soare. Mergeti la Sala Palatului intre orele 10:00 si 18:00 pentru a gusta din bucate reprezentative pentru diferite regiuni din Peninsula.

Puteti incerca pizza, mozzarella, parmigiano, prosciutto crudo, diferite tipuri de paste artizanale, vinuri renumite italienesti sau cafeaua traditionala a Italiei, Valentini.

Saptamana Filmului Maghiar, editia a patra, are loc la Muzeul Tranului Roman din Capitala, intre 14 si 21 noiembrie. Veti putea viziona o selectie de lungmetraje noi, precum si filme documentare si scurtmetraje, mai putin promovate, ale industriei cinematografice maghiare.

In deschiderea festivalului, duminica, incepand cu ora 18.00, ruleaza pelicula Kolorado Kid. Filmul, in regia lui Vagvolgyi B. Andras, spune povestea unui erou muncitor care se implica intamplator in revolutia din 1956. Productia a primit premiul Moziverzum la Gala Filmului Maghiar din Budapesta, in 2010.

Nu ii ignoram nici pe iubitorii de teatru. Cei mai curajosi dintre ei sunt invitati la Odeon, sambata, de la ora 19.00 pentru o intalnire cu Marchizul de Sade, intruchipat de actorul Florin Zamfirescu, in regia lui Beatrice Rancea.

Daca drumurile sau cotidianul va duc in weekend spre Targu Mures, prindeti, numai bine, doua zile cu muzica de camera si teatru.

Sambata, la Filarmonica de Stat, incepand cu ora 19.00, rasuna un concert cameral, iar duminica, la 19.30, intalniti-va cu Marilyn Monroe la Teatrul National din Targu Mures, in spectacolul „Simply Marilyn”.

Nu ratati Seara Tenorilor, in caz ca va aflati pe final de saptamana in Brasov. Tenorii Sorin Lupu, Cristian Mogosan si Darius Coltan va dau intalnire duminica, la 18.30, la Opera din Brasov, pentru inca o zi a Festivalului International de Opera si Opereta.

Nici Timisoara nu sta in casa pe 13 si 14 noiembrie. Urbea banateana gazduieste a doua editie a Festivalului de Teatru European Eurothalia, organizat de si la Teatrul German de Stat Timisoara.

Sambata, incepand cu ora 18:30, puteti urmari spectacolul „Sold Out”, in regia Gianinei Carbunariu, iar duminica, incepand cu ora 18:00, puteti urmari piesa „Ultimul mesaj al cosmonautului catre femeia pe care a iubit-o candva in fosta Uniune Sovietica” de David Greig, in regia lui Radu Afrim.