- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Scrisori romantice pe scena, povesti cu Mos Craciun si un maestru al sunetelor noi va invita in weekend

17 Dec, 22:00 • andra.gheorghe
Finalul de saptamana are cate ceva pentru fiecare. Romanticii se pot regasi pe scene de teatru, "somnambulii" pot dansa toata noaptea pe sunete electro de jazz si swing, iar familistii mai au o sansa sa-si convinga copiii ca Mos Craciun nu este o poveste.
Scrisori romantice pe scena, povesti cu Mos Craciun si un maestru al sunetelor noi va invita in weekend

Sambata e mai frumoasa daca „furati” un pic din energia celor mici, asa ca va propunem sa va incepeti weekendul cu zambetul pe buze. Intr-o lume in care copiii sunt tot mai mult atrasi de jocurile pe calculator si mai putin de povesti, existenta lui Mos Craciun este in pericol. Asa ca actorii Teatrului Ion Creanga din Capitala si-au propus sa raspunda pe scena la intrebarea Mos Craciun e o poveste?. Piesa se joaca sambata, de la ora 10:00 pentru toti parintii si piticii care au implinit 5 ani.

Indragostitii pot urmari, la apus de soare, povestea de dragoste dintre compozitorul Frederic Chopin si scriitoarea George Sand pe scena Teatrului Notarra, sambata, incepand cu ora 19.30.

Impatitimitii culturii sunt invitati la o „cruciada” a clasicilor, alaturi de Cvartetul Ad Libitum, tot sambata, la ArCuB (vis-a-vis de Ambasada SUA). Incepand cu ora 19.00, iubitorii frumosului se vor bucura de operele lui Mozart, Schubert, Dvorak, Dimitrescu, Mahler, Pucini, Sibelius, J. Strauss, Beethoven, Brahms sau Haydn in interpretarea unuia dintre cele mai premiate cvartete romanesti.

Tot in prima zi de weekend, violonista Clara Cernat, alaturi de pianistul si compozitorul Thierry Huillet, isi dau intalnire cu publicul in cel de-al treilea concert al Stagiunii camerale ICR, la Ateneu, incepand cu ora 19.00

Programul de noapte l-am ales special pentru hipsterii fara somn. Sambata, de la ora 22:00, la Atelierul de Productie (Splaiul Unirii 160) va avea loc concertul downtempo-nu jazz cu un twist de swing si blues sustinut de dj-ul Klaus Waldek. Electric Brother va face incalzirea inainte de set-ul austriacului care va invita la un bal neconventional.

Waldeck vine la Atelierul de Productie cu o mixtura de melodii de pe ultimele sale albume si un preview al albumului pe care il va lansa in curand. Producator la casa de discuri la Spray Records, Waldeck a lansat 6 albume, ultimul dintre ele intitulandu-se „Ballroom stories”.

Duminica, tot de dimineata, luati-va iar copiii de mana, si mergeti la Odeon, pe la 11:00, ca sa urmariti Aventurile lui Habarnam.

Mai avem o optiune. Tot duminica, si tot de la 11.00, Opera Nationala pune in scena o creatie muzicala pentru copii de Engelbert Humperdinck.

Pe inserate, puteti viziona spectacolul de teatru Toti fiii mei dupa piesa lui Arthur Miller, care se joaca la Teatrul National, incepand cu ora 19.00

Va propunem sa va incheiati seara de duminica vizionand concertul de ramas bun al Simply Red. Sustinut la O2 Arena din Londra, evenimentul va fi transmis LIVE HD la The Light Cinema duminica, 19 decembrie 2010, de la 22.45

Clujul se intalneste cu Luna Amara, la Targu Mures vin Hotii

Clujul se pregateste de o intalnire aniversara cu artistii de la Luna Amara. Formatia implineste anul acesta 10 ani de activitate si va sarbatori evenimentul printr-un turneu national care a debutat la inceputul lunii octombrie si se va intinde pana in luna decembrie. In cadrul acestui turneu, baietii se opresc si in Flying Circus Pub din Cluj, sambata 18 decembrie, de la ora 22.00

Cei aflati in Targu Mures sunt „calcati” de Hotii de la Teatru 74. Piesa lui Conor McPherson, in regia lui Cristi Juncu se joaca duminica, de la ora 19.00.