- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Agentia 4 Ace si-a ratat cu 30% obiectivul de business pe 2007

15 May, 12:40 • andra.gheorghe
Agentia 4 Ace, specializata pe PR & publicity, a terminat anul trecut cu afaceri in valoare de 700.000 de euro, potrivit Elenei Olteanu, managerul general al agentiei. Reprezentantii companiei estimasera in vara anului trecut ca vor inregistra venituri de 1 milion de euro pe intreg anul 2007.
Agentia 4 Ace si-a ratat cu 30% obiectivul de business pe 2007

Compania a reinnoit obiectivul de a atinge afaceri de 1 mil. euro, insa pentru anul 2008.

Agentia numara in prezent 15 angajati, iar portofoliul este alcatuit din 13 clienti permanenti, si alte circa 50 de companii, in calitate de clienti ocazionali. Pana la sfarsitul lui 2008, 4 Ace estimeaza cresterea portofoliului de clienti cu 20%, a afirmat pentru DailyBusiness Elena Olteanu, general manager al agentiei.

In prezent, 4 Ace este implicata, alaturi de Galeria 115 (galerie de arta din Bucuresti – n.r.), in promovarea campaniei ‘Noua fata a Bucurestiului’, proiect demarat in aprilie 2008, si deschis publicului – in spatiu outdoor (Piata Obor) si indoor (Galeria 115) pana la 19 iunie.

Evenimentul este promovat prin materiale outdoor, precum mash-uri, panouri, prin spot radio, postcarduri si inserturi cu ilustratii ale lucrarilor artistei Aya Kato, precum si in mediul online, printr-o campanie de bannere.

„Pana la ora actuala nu s-a definitivat valoarea totala a rate cardului pentru acest proiect. Putem evalua ca expunerea stradala a lucrarilor ar fi necesitat o investitie de aproximativ 55.000 de euro, pentru o perioada de 2 luni”, a spus Olteanu.

Potrivit acesteia, promovarea outdoor a fost conceputa si realizata in-house de Galeria 115. „Campania online a fost gestionata de catre 4 Ace, mai exact componenta de online PR si blogging, iar Galeria 115 s-a ocupat de promovarea prin bannere”.

4 Ace este specializata in PR si publicity ca mijloace de comunicare a imaginii de companie si de produs. Din portofoliul actual de clienti al agentiei fac parte Dermastyle, Flamingo Group, Genius, Indesit Company, Sapte Seri, Paper Plus si Richter Gedeon.

Update 15:08

Reprezentantii 4 Ace au explicat pentru DailyBusiness motivele pentru care agentia nu a atins obiectivul financiar declarat in vara anului trecut.

„2007 a fost un an special si totodata atipic, atat pentru piata de PR cat si pentru agentie. In prima jumatate a anului am atins valoarea de 420.000, fata de veniturile de 250.000 de euro raportate in 2006. Aceasta evolutie ne-a determinat sa facem o reevaluare a estimarilor si sa crestem valoarea la 1 mil de euro, estimarea fiind sustinuta de tipicul pietei de PR si de asteptatul sezon de iarna. In a doua parte a anului 2007 s-a observat o evolutie mai putin spectaculoasa fata de prima, fapt care a generat o crestere mai mica a afacerilor agentiei, cumuland venituri de 700.000 de euro”.