- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Agentia de PR Connective Romania vrea sa creasca in 2009 cu 25-50%

18 Jun, 13:37 • andra.gheorghe
Agentia de relatii publice Connective Communications Romania vizeaza o crestere de 25-50% anul acesta, fata de cifra de afaceri de 200.000 euro inregistrata in 2008, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii companiei.
Agentia de PR Connective Romania vrea sa creasca in 2009 cu 25-50%

Connective Communications Romania face parte din grupul Connective WorldGroup Southeastern Europe (WGSE), grup cu sediul central in Grecia.

Grupul ofera servicii de comunicare in 7 state europene: Grecia, Cipru, Romania, Albania, Bulgaria, Serbia si Macedonia.

Veniturile raportate de grup anul trecut s-au ridicat la 1,3 milioane euro, iar estimarile pentru 2009 vizeaza o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro.

Connective WGSE se concentreaza pe domenii precum tehnologie, industrie, banking-financiar, mediu, ecologie/green business.

Potrivit reprezentantilor Connective, modalitatea de abordare a clientilor din aceste arii de activitate a fost preluata si de agentia din Romania, in vederea construirii unei abordari integrate in toate filialele grupului.

„Daca ar trebui sa comparam piata din Grecia cu cea din Romania, putem detecta o serie de diferente semnificative, consecinte ale faptului ca serviciile de PR de aici nu sunt inca foarte bine conturate si nu parcurg o traiectorie de nisa”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Stefanos Spathas, CEO-ul Connective WGSE.

„Consideram insa ca piata romaneasca incepe sa-si dezvolte apetitul pentru activitati de PR strategic, bine organizat. In definitiv, este doar o chestiune de timp si de maturizare a domeniului comunicarii”, a mai spus Spathas.

Strategia de business a Connective WGSE pentru 2009 urmareste atragerea de clienti din domenii ca green business, institutii financiare, de tehnologie si de media, dar si dezvoltarea unor proiecte de comunicare in zona de social media.

Biroul din Romania al Connective are in portofoliu 9 clienti multinationali, la care se adauga companii locale ca Air Liquide Romania, Target Romania sau Euro Channel TV.

Grupul Connective WGSE gestioneaza PR-ul pentru companii ca Nokia, Siemens, Samsung, Nek-Philips, Philips, Oracle, Alpha Bank sau National Bank of Greece.