- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Compania romaneasca newAD Communication s-a extins in SUA cu 60.000 $

28 May, 14:32 • andra.gheorghe
newAD Communication, companie romaneasca de consultanta in marketing si management, a anuntat lansarea unui birou de consultanta in marketing pe piata din SUA, sub brandul NNC Services, au anuntat reprezentantii agentiei.
Compania romaneasca newAD Communication s-a extins in SUA cu 60.000 $

Investitia in birou, functionabil incepand cu 1 iunie, s-a ridicat la 60.000 $, a declarat pentru DailyBusiness.ro Loredana Niculae, managing partner newAD Communication.

NNC Services va oferi servicii de consultanta in afaceri, outsourcing de marketing si generare de lead-uri pentru companii B2B care opereaza pe piata nord americana, sau care doresc sa isi extinda afacerile in aceasta zona.

Potrivit lui Nicolae, unul din factorii importanti care au stat la baza deciziei de a extinde business-ul newAD Communication in afara tarii a fost chiar climatul economic instabil promovat de criza financiara.

„Tocmai din cauza climatului economic instabil, in care achizitia de noi clienti este tot mai dificila si cresterea vanzarilor este prioritara, companiile din SUA sunt in cautarea unor metode si a unor abordari noi, out-of-the-box, iar serviciile oferite de NNC Services se pliaza foarte bine pe nevoile acestor companii”, a explicat managing partnerul agentiei.

In plus – a subliniat Niculae – clientii newAD Communication din Romania se extind pe piata din SUA, si au nevoie de suport pe partea de comunicare, marketing si vanzari.

Biroul din SUA numara 3 angajati, care lucreaza deja pentru doi clienti din industria de IT din Statele Unite, si au in negociere alte doua contracte.

„Estimam ca pana la sfarsitul anului vom avea 10 clienti pe piata din SUA”, a afirmat managing partnerul companiei.

SUA nu este singura regiune in care Niculae si-a propus sa investeasca anul acesta. Compania are planuri de extindere in Europa de Vest, urmatoarea piata vizata fiind cea din Marea Britanie.

„Criteriile in functie de care alegem regiunile in care vrem sa ne extindem sunt legate de maturitatea acestor piete si numarul de oportunitati disponibile relativ la tipul de servicii oferit de NNC Services. Bugetul de investitii pentru extindere este de 100.000 de euro pana la sfarsitul acestui an”, a explicat Loredana Niculae.

Lansata pe piata locala in 2006, newAD Communication numara in prezent 11 consultanti specializati pe consultanta de marketing si vanzari B2B (business to business), care lucreaza cu precadere pentru clienti din industria IT si servicii.

Agentia este activa pe pietele externe din ultimul an si jumatate, prin proiecte de marketing dezvoltate pentru companii IT din SUA si Canada.

„In prezent avem 15 clienti in portofoliu, si estimam ca vom atrage cel putin inca 10 clienti in Romania pana la sfarsitul anului. Domeniile pe care le vizam in principal sunt IT si servicii, iar companiile pe care le targhetam sunt in principal din sectorul B2B”, a adaugat Niculae.

Cu o cifra de afaceri de circa 200.000 euro in 2008, agentia vizeaza triplarea veniturilor anul acesta, pana la 650.000 de euro, o parte semnificativa din aceasta crestere urmand sa fie generata de servicii de consultanta executate pe piata din SUA si Canada.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, newAD Communication a raportat in 2007 o cifra de afaceri de circa 50.000 euro si un profit de aproximativ 19.500 euro.

Actionariatul companiei newAD Communication este impartit intre Loredana Niculae si un alt partener neimplicat la nivel operational, ci numai la nivel investitional. Potrivit lui Niculae, agentia ar putea atrage, pana la finalul anului, un nou partener.