- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Investitiile in media ale fratilor Negoita, in stand-by: Postul TV se transforma in proiect online

28 Oct, 00:02 • andra.gheorghe
Postul de televiziune marca Ring Media este disponibil incepand cu aceasta saptamana, insa nu in format clasic, cum au anuntat la inceputul anului fratii Negoita, proprietarii trustului, ci online, dupa o investitie "nesemnificativa", de cateva zeci de mii de euro - apreciaza Ionut Negoita (foto).
Investitiile in media ale fratilor Negoita, in stand-by: Postul TV se transforma in proiect online

Intentia de a lansa o televiziune clasica ramane totusi in picioare, alaturi de postul de radio si ziarul de business, subliniaza Negoita, insa numai atunci cand economia va da semne de insanatosire.

ExpresTV.ro, televiziunea online lansata de fratii Negoita, se doreste a fi un pilon pentru televiziunea clasica, proiect la care antreprenorii nu vor sa renunte.

„Daca tot nu am reusit pe moment sa lansam televiziunea propriu-zisa, am intrat pe online cu un proiect care se doreste a fi un pilon de formare pentru cea clasica, unde sa pornim o echipa, sa dam drumul la cateva formate de emisiuni, sa pregatim terenul”, a afirmat Ionut Negoita pentru DailyBusiness.ro.

„Ca sa lansam un post de televiziune in format analog e nevoie de o investitie de minim 15-20 milioane euro. O vom face, insa atunci cand economia o va permite. In opinia mea, criza se va atenua in a doua jumatate a lui 2010. Nu stiu exact cand vom intra pe TV, in orice caz nu putem acum. Stim cu totii cat de scazute sunt bugetele de publicitate”, a adaugat omul de afaceri.

Potrivit acestuia, si restul proiectelor media anuntate, un post de radio si o publicatie de business, ambele cu acoperire nationala, sunt in stand-by.

„In 2010 ar fi trebuit sa le lansam. Deocamdata le-am amanat. Le vom concretiza, insa tot asa, cand economia o va permite. Postul de radio chiar am incercat sa-l pornim, dar e mai complicat”, a spus Negoita.

„Pe de o parte nu am reusit sa gasim nicio licenta cu acoperire nationala si nici sa cumparam. Am discutat cu cateva posturi importante de radio independente, fara rezultat. La cele din trusturi nu am incercat. O sa mai incercam, poate dupa campanie”, a adaugat acesta.

Televiziunea online numara o echipa de pana in 10 angajati. Proiectul se afla in stadiu incipient.

„Inca nu am discutat cu nicio regie pentru vanzarea de publicitate si nu as putea sa dau nici estimari de business”, a spus Ionut Negoita.

Trustul Ring Media, controlat de fratii Robert si Ionut Negoita, a fost lansat in primavara anului trecut. Primul produs al trustului este ziarul gratuit Ring, distribuit la nivelul Capitalei. Tipografia Ring, operationala din vara acestui an, a fost lansata in urma unei investitii de 4 milioane euro, pentru care sunt asteptate venituri de 1,2 milioane euro pana la finalul lui 2009.

Ionut si Robert Negoita au intrat in peisajul business autohton prin investitiile in imobiliare. Cei doi au o avere estimata la circa 300 milioane euro si controleaza grupurile Pro Confort si Pro Hotels. In 2007 au lansat cea mai mare unitate hoteliera din Europa, Rin Grand Hotel, cu o capacitate de peste 1.400 de camere.