- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Telesport se reorienteaza catre handbal dupa ce a invins TVR si Sport.ro

30 Apr, 12:22 • andra.gheorghe
Dupa ce a pierdut drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal, grupul Realitatea Catavencu s-a reorientat catre handbal, platind 3 milioane de euro pentru meciuri din perioada 2009-2012, in urma unor licitatii inchise, in care a concurat cu TVR si Sport.ro, partidele urmand sa fie transmise de postul Telesport.
Telesport se reorienteaza catre handbal dupa ce a invins TVR si Sport.ro

„Am organizat trei licitatii inchise, pentru fiecare pachet de meciuri in parte. Pentru primul pachet- meciurile ligii masculine – au licitat Sport.ro, cu 200.000 de euro si Realitatea cu 750.000 de euro, al doilea pachet- liga feminina- tot Sport.ro si Realitatea, cu aceleasi sume licitate si pentru primul pachet, iar pentru al treilea pachet- ale echipelor nationale- au licitat TVR cu 600.000 de euro si Realitatea cu 1,5 milioane de euro”, a declarat pentru DailyBusiness Cristian Gatu, presedintele Federatiei Nationale de Handbal (FRH).

Suma minima de intrare in licitatie a fost de 200.000 de euro.

Realitatea Catavencu a preluat Telesport anul acesta, in martie, surse din piata estimand tranzactia la 5 milioane de euro. Prin Telesport, grupul media a participat si la licitatia organizata pentru drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal, pe care le-a pirdut in fata consortiului Antena 1- RCS&RDS, care a castigat meciurile Ligii cu 102 milioane de euro.