- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

TVR a castigat meciurile Nationalei de fotbal pe 2 ani. Pro TV: Suma platita este \”uriasa pentru conditiile de piata de astazi\”

16 Dec, 14:02 • andra.gheorghe
Televiziunea publica a anuntat recastigarea drepturilor de difuzare a meciurilor echipei nationale de fotbal, pierdute in 2008-2009 in favoarea Antena 1. Suma cu care TVR si-a adjudecat meciurile pe perioada 2010-2011 este cu 30% mai mica fata de cea platita in urma cu 2 ani de Antena 1, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii TVR. Chiar si asa, Pro TV a calificat suma platita de televiziunea publica ca fiind "uriasa".
TVR a castigat meciurile Nationalei de fotbal pe 2 ani. Pro TV: Suma platita este \uriasa pentru conditiile de piata de astazi\

Costi Mocanu, directorul general Pro TV, televiziune care a concurat cu TVR pentru meciuri, a spus ca suma cu care s-a adjudecat pachetul este „uriasa pentru conditiile actuale de piata”.

Antena 1 a platit in urma cu doi ani circa 2,6 mil. euro, in contract intrand doar meciurile echipei de seniori cu exceptia celor de la turneele finale (Euro 2008). Acum, TVR a achizitionat un pachet care include meciurile de seniori, tineret, juniori, senioare si futsal.
[quote=Costi Mocanu, director general Pro TV]’Interesul national’ face grila de programe (la TVR – n.r.) si tot el este cel in numele caruia se poate cheltui oricat, ‘ca sa vada romanii'[/quote]
Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), institutie care a organizat licitatia, nu a oferit detalii referitoare la sumele licitate, precizand ca celelalte televiziuni care au inaintate oferte au fost Antena 1 si Pro TV.

„Deocamdata nu pot dezvalui suma, dar pot spune ca este adaptata la conditiile economice actuale din Romania. Acum nu sunt in tara, cand ma voi intoarce vom semna contractul cu TVR”, a declarat Lupescu pentru DailyBusiness.ro
[quote=Costi Mocanu, director general Pro TV]Noi am facut o singura oferta din respect pentru FRF, partenerul nostru in contractul cu Cupa Romaniei. Va asigur ca n-am fost in nici un moment in ‘pericol’ sa castigam drepturile[/quote]
Potrivit lui Costi Mocanu, suma platita de TVR pentru meciuri este cu siguranta una mai mica fata de cei peste 500.000 euro per meci platiti in contractul anterior de catre Antena 1, dar „la fel de sigur, o suma uriasa pentru conditiile de piata de astazi”.

Intrebat daca pretul platit de televiziunea publica este unul corect raportat la incasarile din publicitate pe care le-ar putea atrage meciurile, raspunsul lui Mocanu a fost ca „nu exista o transpunere in bani a termenului ‘corect'”.

„Da, suma este corecta cata vreme cei care dau banii accepta sa-i dea iar cei care vand sunt multumiti cu ce primesc. Imi pare rau, introduceti in discutie notiuni straine de TVR – acolo nu se pune niciodata problema recuperarii banilor. ‘Interesul national’ face grila de programe si tot el este cel in numele caruia se poate cheltui oricat, ‘ca sa vada romanii'”, a adaugat seful Pro TV.

Echipa nationala de fotbal a ratat calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, care se va desfasura in Africa de Sud, afisand in grupa de calificare una dintre cele mai slabe performante din ultimii 20 ani. Urmatorul turneu important este Euro 2012, din Polonia si Ucraina.