- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Twitter a implementat o arhitectura de cautare mai rapida, ce poate sustine 12.000 de cautari pe secunda

08 Oct, 16:24 • Redactia DailyBusiness
Serviciul de micro-blogging Twitter a anutat ca a implementat o noua arhitectura de cautare care va putea sa sustina 12.000 de cautari pe secunda, adica circa 1 miliard de cautari pe zi, scrie presa internationala. Vezi ce inseamna acest lucru pentru utilizatorul final.
Twitter a implementat o arhitectura de cautare mai rapida, ce poate sustine 12.000 de cautari pe secunda

Acest lucru se traduce in asteptari mai reduse precum si in eliminarea aproape completa a perioadelor in care site-ul era „covarsit” de mesaje si nu putea fi accesat, sustin oficialii companiei. Totodata, pe baza acestei arhitecturi se vor putea construi, in timp, noi facilitati.

Arhitectura anterioara era o tehnologie implementata in 2008. Tehnologia de cautare se bazeaza pe Lucene, un motor de cautare scris in Java. Twitter a rescris portiuni din Lucene pentru a il adapta la cautari in timp real. Compania a urmarit ca perioada de timp ce se scurge din momentul in care cineva posteaza pe retea si apoi apare in motorul intern de cautare sa fie de sub 10 secunde.

Ca si rezultat final, Twitter foloseste in prezent doar 5% din resursele totale pentru a functiona. Noul sistem poate indexa de peste 50 de ori mai multe mesaje decat cel anterior, din 2008.